Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина відзначає День Соборності України

Як інформують у прес-службі ЛОР, 22 січня, Львівщина відзначає 100-річчя проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР та День Соборності України.
Львівщина відзначає День Соборності України

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, військовослужбовці, студенти, громадськість, представники влади на Личаківському кладовищі віддали шану борцям за соборність України.

Спершу відбулося покладання квітів, запалення лампадок та проведення чину екуменічної панахиди на полі почесних поховань №67 Личаківського кладовища.

Далі присутні поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі та запалили лампадки до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника "ПЛАСТу" О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького,учасника АТО В. Гурняка.

Опісля представники влади та громадськості вшанували пам’ять Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та поклали лампадки до могил воїнів АТО на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища. Крім того, тут відбулася екуменічна панахида за полеглими за Україну.

Варто додати, що сьогодні о 13:00 год. відбудеться відкриття меморіальної дошки, присвяченої 100-річчю формування першого Львівського піхотного полку імені князя Лева на будівлі ПВК "Захід".

О 17:00 год. на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку в Львові розпочнеться мистецьке дійство "100-річчя Соборності", опісля якого відбудеться громадське віче та акція "Живий стяг Соборності".

А завершаться урочистості о 18:00 год. святковою академією у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Зауважимо, що сьогодні впродовж дня у всіх храмах області моляться за Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ