Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівщині порадили зменшити число госпітальних округів з 14 до 6

29 грудня минулого року відбулось засідання Колегії департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА. Т.в.о.директора департаменту Ірини Микичак розпочала захід з привітання колег та вручення пам’ятних нагород за досягнення в галузі охорони здоров’я. Про це повідомили в департаменті.

Заключна колегія минулого року була присвячена обговоренню меж та складу госпітальних округів міста та області.

Лілія Юхимів, головний спеціаліст відділу організації медичної допомоги дорослому населенню ДОЗ ЛОДА, розповіла про нещодавну нараду в МОЗ з представниками регіонів, план впровадження реформи охорони здоров’я на 2017 рік, погодження меж та складу госпітальних округів.

«За підсумками наради МОЗ рекомендував нашому департаменту доопрацювати проект обласної карти госпітальних округів шляхом зменшення пропонованих Львівщиною 14 госпітальних округів до 6. Сьогодні департамент ініціює обговорення цього проекту», - продовжує Лілія Юхимів.

Нагадаємо, що госпітальні округи (ГО) – об’єднання закладів охорони здоров’я, які надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу. До складу округу має входити не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛ) І рівня, що обслуговує не менше 120 тис. населення. Або ЛІЛ ІІ рівня, яка обслуговує не менше 200 тис. населення, а також інші заклади охорони здоров’я.

Зона обслуговування ГО визначатиметься своєчасністю прибуття до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинно перевищувати 60 хвилин (за умови 60-ти кілометрової зони  обслуговування).

Центром госпітального округу визначається: населений пункт (з кількістю населення понад 40 тисяч осіб), в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування ІІ рівня; населений пункт, що географічно є найближчим до центру округу, де розташована багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування.

Зона обслуговування може бути меншою за відсутності шляхів сполучення чи особливостей рельєфу, які суттєво ускладнюють комунікації (ріки без мостів, гори).

Під час колегії відбувалась жвава дискусія, в ході якої виступили та поділились своїми думками начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, головний лікар Старосамбірської ЦРЛ Юрій Войтів та головний лікар кардіоцентру Степан Павлик. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ