Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівщину на Олімпійських іграх представляє 10 спортсменів у 7 видах спорту

Сьогодні, 26 липня, у Парижі стартують Олімпійські Ігри. Як розповіли під час брифінгу у офіційному медіацентрі в Львівській ОВА Львівщину на міжнародних змаганнях представлять 10 спортсменів у 7 видах спорту. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

«Ці Олімпійські Ігри – доволі не пересічні для світу і для нас зокрема, бо відбуваються в час великої війни. Спортсменам було надзвичайно складно готуватися, тому і кількісний склад української збірної є значно менший, ніж було у попередні періоди.

Але я думаю, що підтримка світової спільноти однозначно буде для нас плюсом.

Цьогоріч ми будемо вболівати за легкоатлетів, спортсменів з кульової стрільби,  стрільби з лука, велоспорту, вільної боротьби, художньої гімнастики, футбол, 

Вперше Львівщину представлять троє футболістів в складі національної збірної команди України. Тому точно будемо мати круті емоції і позитивні спортивні хвилювання, які нам потрібні в складних умовах сьогодення.  Є надії та віра, що з-поміж інших українських атлетів, наші піднімуться на Олімпійський п’єдестал»,-  зазначив начальник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.  

Розповіла як проходить тренувальний збір та підготовка до Олімпійських Ігор легкоатлетка, учасниця Олімпійських Ігор у Парижі Мар’яна Шостак.

«Тренувальний збір відбувається у Франції, тренувальна база повністю облаштована для належних тренувань, стадіони одразу поруч з кампусом, де ми проживаємо. Тобто  є всі умови для того, щоб ефективно тренуватись і не відволікатись на зайві справи чи думки. Спортсмени, які без тренерів намагаються допомагати один одному та підтримувати. В цілому всі налаштовані на хорошу роботу і результати. Віримо, що в нас все буде найкраще і стараємось цього досягти», - зазначила вона.

ПРЕДСТАВНИКИ ЛЬВІВЩИНИ НА ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ 2024:

Вільна боротьба: Оксана Лівач (Т. Кіт, Н. Будагян), резервна спортсменка – Юлія Ткач (О. Ткач, Ю. Копитко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Велосипедний спорт: Юлія Бірюкова (Д. Крівцов, О. Тичко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»/НСБ ЛВС МОУ

Художня гімнастика: Аліна Мельник (О. Дмитраш, І. Руда) – КДЮСШ ім. Дмитра Сидорука

Легка атлетика: Владислав Лавський (В. Лебедюк) – КЗ ЛОР «ШВСМ»/НСБ ЛВС МОУ, спортивний клуб «Висота» і Мар’яна Шостак (В. Тарнакін, В. Федоренко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Стрільба  лука: Вероніка Марченко (М. Гавелко) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Кульова стрільба: Павло Коростильов (С. Коростильов, О. Камінський) – КЗ ЛОР «ШВСМ»

Футбол: Данило Сікан (В. Безуб’як) Вихованець «Львівського фахового коледжу спорту», Олексій Сич (І. Мазурець) та О. Федор (В. Пономарьов) – ФК «Рух».

«Повномасштабна війна вносить певні корективи в підготовку спортсменів: повітряна тривога, атаки – це все і фізичне і моральне виснаження. Разом з цим ми маємо готуватись до того, що ми маємо бути такими ж спортсменами і тренерами, як і всі інші. Звичайно більшість підтримує нас, але коли ти виходиш на змагання ніхто тобі поступів не дає і це нормально, так працює світ. І питання в тому, що ми маємо бути до того готові, що ніхто не буде поблажливими до нас в змагальних умовах»,-  зазначив тренер Мар’яни Шостак Віталій Тарнакін.

«На XXXIII Літніх Олімпійських Іграх кожен чотирнадцятий атлет у збірній – представник Львівської області. До речі, першим львівʼянином, хто виступав на Олімпійських Іграх, був спринтер Владислав Понурський, який змагався на Іграх V Олімпіади 1912 року в Стокгольмі під прапорами Австро-Угорщини. З цього часу жодна Олімпіада не обходилася без атлетів Львова», – додав Роман Хім’як.

Також на Олімпіаді у Парижі виступатимуть двоє вихованок львівського спорту, які зараз виступають за інші області. Це художня гімнастка Марія Височанська, яка зараз представляє Київщину, та Братейко Соломія (настільний теніс) – жовківчанка, яка представляє Київ.

Нагадаємо, що поіменний склад учасників офіційної делегації національної збірної команди України для участі в Іграх був сформований за поданням національних федерацій з олімпійських видів спорту, згідно з міжнародних кваліфікаційних вимог і національної системи відбору.

Під синьо-жовтим стягом на змаганнях виступатимуть 140 спортсменів та спортсменок.

Ігри у Парижі триватимуть до 11 серпня. Українці змагатимуться у 26 з 32-х дисциплін, які будуть представлені на олімпіаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ