Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові готуються до об'єднання ще два університети

​Відбулося спільне засідання ректоратів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького та Львівського національного університету природокористування/

Враховуючи сучасну тенденцію процесів об’єднання, реформування та реорганізації закладів вищої освіти в Україні, 25 липня 2024 року з ініціативи адміністрацій та науково-педагогічних спільнот Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького та Львівського національного університету природокористування відбулося спільне засідання ректоратів університетів на базі ЛНУП у Дублянах.

Учасники зустрічі констатували високу ймовірність майбутньої спільної діяльності у сфері науки, навчально-педагогічних, соціально-культурних та організаційно-господарських процесів на платформі однієї потужної освітньої інституції в межах Західного регіону України. Науково-педагогічна спільнота університетів підтримала подальше поетапне обговорення стратегії, місії та концепції освітньо-науково-виховного процесу. 

Виконувач обов’язків ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, доктор наук з державного управління, професор Іван Парубчак та виконувач обов’язків ректора Львівського національного університету природокористування, доктор сільськогосподарських наук, професор Василь Лопушняк акцентували на необхідності визначення кола можливих дискусійних складових подальшої спільної роботи та окреслили спектр напрямів вирішення зазначених питань.

Модель двокампусної організації освітньо-виховного процесу, як було озвучено на спільній зустрічі двох ректоратів, повинна стати ефективним механізмом функціонування новітнього конкурентоспроможного закладу вищої освіти у галузях тваринництва, аграрного сектору, ветеринарної медицини та високотехнологічних інновацій.

Пресслужба ​Львівського національного університету

ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ