Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщину відвідав із офіційним візитом Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович

На Львівщину з офіційним візитом завітав Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович. Під час візиту пан Пленкович зустрівся з керівництвом області на чолі з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Мета візиту - підтвердити хорватську підтримку України та здійснити конкретні кроки, щоб покращити вже наявну співпрацю.

Спершу Прем’єр-міністр відвідав Український католицький університет, де провів студентам УКУ лекцію на тему "Future of Europe". Крім цього, візит мав на меті обговорити із керівництвом закладу на чолі з ректором Богданом Прахом детальні процеси подальшої взаємодії.

"Дуже радію, що мій візит розпочинається саме в УКУ. Перебування тут, на Західній Україні, відкриває можливості розвивати наші контакти в майбутньому. Ці моменти є надзвичайно важливими для спільної майбутньої співпраці. Ще одним важливим аспектом є те, що ми вже 8 років підтримуємо європейську інтеграцію України в тих важких умовах, в яких вона перебуває увесь цей час. Саме тому з президентом України було підписано угоду про підтримку України в Хорватії на європейському шляху", - сказав Прем'єр-міністр. 

У межах зустрічі також відбулась конференція з представниками українських та хорватських бізнес-кіл, асоціацій, Львівської ТПП. Учасники зустрічі обговорили інвестиційні переваги регіону, зокрема інвестиційного та експортного потенціалу, основні соціально-економічні показники та розглянули кейс про індустріальні парки на території Львівської області.

"Що більше іноземних партнерів будуть бачити Львівщину не лише, як привабливий туристичний регіон, але й місце для інвестицій, то швидше розвиватиметься економіка області, а значить покращуватиметься інфраструктура, будуватимуть нові підприємства, тим самим з’являться більше робочих місць. Важливо, що вчора Президент України разом з прем’єр-міністром Хорватії підписали декларацію про європейську перспективу України та ряд не менш важливих документів. Тому я високо ціную підтримку з боку Хорватії щодо руху нашої країни до членства в НАТО. І сподіваюся на подальшу тісну і плідну співпрацю", - зазначив Максим Козицький. 

До слова, напередодні пан Пленкович з візитом відвідав столицю, де між нашими країнами уклали п’ять спільних документів. Серед них План заходів робочої групи між Україною та Хорватією на 2022/2023 роки, який передбачає обмін досвідом із Хорватією в питанні реінтеграції тимчасово окупованих територій, реабілітації ветеранів та внутрішньо переміщених осіб, протимінної діяльності та посилення національної безпеки.

За результатами візиту, надалі сторони планують створити хорватсько-український освітній альянс, завдяки якому вищі навчальні заклади зможуть отримати додаткову фінансову підтримку, що є плюсом для студентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ