Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщину відвідав перший заступник міністра промполітики

Львівщину з робочим візитом відвідав перший заступник міністра промислової політики України Олег Уруський. Голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник та перший заступник міністра провели нараду з проблемних питань розвитку промислового комплексу приладобудування на Львівщині, вони також відвідали державні підприємства: «Львівприлад», Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут та «ЛОРТА». Про це «Гал-info» повідомила прес-секретар голови Львівської ОДА Іванка Попович.
Перебуваючи на ДП «Львівприлад» перший заступник міністра дав доручення керівнику підприємства Генадію Лазутіну терміново скласти бізнес план розвитку підприємства. Пріоритетом, на його думку, має стати створення цілісного майнового комплексу, в основу якого необхідно покласти програму освоєння нових видів продукції, а також модернізацію виробів, що в даний час виготовляються підприємством. На думку Петра Олійника, свого часу, експертна оцінка майна, що була передана у власність інвесторам, була занижена в десятки разів. І майна, що залишилось у державній власності недостатньо для створення технопарку та відновлення необхідної потужної виробничої діяльності.
Директор Державного підприємства Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут Михайло Лобур, демонструючи першому заступнику міністра продукцію очолюваного ним підприємства, зазначив, що через недостатнє залучення інституту до участі в регіональних і державних програмах по створення нових зразків техніки виробничого і спеціалізованого призначення, інститут завантажений обсягами робіт в основному на 40%. На сьогодні підприємство в основному виконує іноземні замовлення.
Аналогічні проблеми має державне ДП «ЛОРТА». На думку керівника підприємства Володимира Чауса, через відсутність державних замовлень по лінії Міністерства оборони України, ЛОРТА не може завантажити наявні потужності по виробництву спеціальної техніки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ