Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Львівщину з робочим візитом відвідав Голова правління "Нафтогаз України" Вітренко

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/5
Сьогодні із робочим візитом на Львівщині перебуває Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко. Про це повідомили 16 вересня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

В межах візиту разом з головою Львівської ОДА Максимом Козицьким він відвідав Більче-Волицько-Угерське підземне сховище газу АТ «Укртрансгаз» та зустрівся з колективом підприємства.

«Більче-Волицько-Угерське газосховище є найбільшим в Україні. Цей об’єкт є критично важливим для забезпечення безперебійного проходження опалювального сезону. Ми задоволені процесом підготовки та бачимо, що все працює як потрібно», - зазначив Юрій Вітренко.

Сьогодні Нафтогаз активно готується до старту опалювального сезону. Показник запасів газу у підземних сховищах наближається до 18 млрд куб м, при цьому обов’язковий показник визначений Урядом на старті – 17 млрд куб м газу. Запаси планують ще нарощувати, таким чином забезпечивши безперебійний прохід опалювального сезону.

Активно триває підготовка до опалювального сезону і в областях, зокрема на Львівщині. Вчасно подати тепло мають і в домівки мешканців Новояворівська та Нового Роздолу.

«Маю подякувати «Нафтогаз Україна» за допомогу з проблемними ТЕЦ в Новояворівську і Новому Роздолі у 2019-2020 роках. А також вірю, що цьогоріч компанії вдасться зробити все для того, щоб опалювальний сезон в обох цих містах стартував вчасно», - зазначив Максим Козицький. 

Та додав, що Нафтогаз сьогодні - це не лише компанія, яка забезпечує енергетичну незалежність, але й є відповідальним працедавцем та сумлінним платником податків до бюджетів різних рівнів.

Зазначимо, що сьогодні Більче-Волицько-Угерське газосховище є найбільшим у Європі.

Сховище створене на базі виснажених газових родовищ.

«Приблизно на глибині 1 км є газ, який зберігається в пористому герметичному пласті. Далі пробурена свердловина, яка включає в себе експлуатаційну колону і так звані насосно-компресорні труби, які спускаються в пласт. Через компресорні труби газ потрапляє на фонтанну арматуру - надземне обладнання самої свердловини. І через шлейф заходить на газозбірний пункт, тоді на компресорну станцію, надалі в магістральні газопроводи», - розповів про роботу газосховища головний інженер Стрийського виробничого управління підземного зберігання газу Юрій Ільницький.   

Станом на сьогодні газосховище вміщає 17,05 млрд куб м активного газу, тобто такого з яким підприємство може працювати: закачувати та відбирати.

Для забезпечення безпечної експлуатації проводять модернізацію та реконструкцію об’єктів газосховища. Відтак найближчим часом заплановані проведення заміни 5 двигунів, які проходять модернізацію. Вартість проєкту понад 80 млн грн.

На підприємстві працює майже 400 працівників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ