Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівська інфекційна лікарня забезпечена боксовими палатами, - Васько

У Львівській обласній державній адміністрації відбувся брифінг щодо ситуації із захворюваністю на грип та коронавірус за участі т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрія Васька. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

"Станом на сьогодні, є дві особи, які повернулися з Китаю. У них виявили легкі катаральні явища, тобто ознаки ГРЗ (гострих распіраторних захворювань). Вони повернулися не з визначених зоною епідеміологічної небезпеки провінцій. Були госпіталізовані бригадами екстреної медичної допомоги до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні", - розповів т.в.о. директора департаменту. 

За його словами, були проведені експрес-тести на грип, які є негативними. Інші проби та аналізи були відібрані у пацієнтів та надіслані до Центру громадського здоров’я МОЗ України.  

Відтак, станом на сьогодні, стан цих двох осіб є близьким до задовільного, у них -  лише легкі катаральні явища.

«До осіб, які можуть бути потенційно небезпечними з точки зору поширення коронавірусу, відносяться особи, які повернулися з визначеної провінції Ухань в Китаї і мають катаральні явища, або ж особи, які  контактували з людьми з підтвердженими випадками захворювання на коронавірус і мають грипоподібні симптоми», - зазначив Андрій Васько.

Він додав, що у разі необхідності, у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні  є можливість забезпечення боксових палат з ізоляцією осіб чи пацієнтів із підозрою на коронавірус та інші небезпечні інфекційні захворювання.

Відтак, усі аналізи проводяться спільно інфекційною клінічною лікарнею та лабораторним центром МОЗ у Львівській області і при потребі скеровуються до Центру громадського здоровя МОЗ України, звідки вони відправляються за кордон.

"У окремих випадках ми будемо вдаватися до допомоги міжнародних експертів, адже цей вірус є новим для нас і потребує більш ретельного дослідження", - резюмував Андрій Васько.

Довідково:

Станом на 31 січня 2020 року у світі зареєстровано 9 776 підтверджених лабораторно випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 213 з них - смертельні. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

30 січня Генеральний директор ВООЗ скликав Комітет з надзвичайних ситуацій у сфері громадського здоров’я для перегляду оцінки ризику поширення нової коронавірусної інфекції. 

За результатами засідання Комітету, користуючись правом, наданим йому статтею 12 Міжнародних медико-санітарних правил, Генеральний директор ВООЗ прийняв рішення про визнання ситуації з поширенням нової коронавірусної інфекції надзвичайною подією у сфері громадського здоров’я, що має міжнародне значення. 

Всім країнам рекомендовано переглянути, вдосконалити та протестувати свої плани готовності, перевірити наявні запаси, ресурси й оцінити їх. Для країн, в яких не зафіксовано випадків нової короновірусної інфекції, Комітет ВООЗ не рекомендував вводити жодних обмежень на поїздки чи торгівлю з Китаєм та іншими країнами, в яких зафіксовано випадки нової короновірусної інфекції. У той же час, Комітет наголосив, що всі країни повинні бути готові до стримування, включаючи активне спостереження, раннє виявлення, ізоляцію та ведення випадку, відстеження контактів та запобігання подальшому поширенню 2019-nCoV  і обмінюватися відповідною інформацією з ВООЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ