Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівська лікарня "ОХМАТДИТ” отримала сучасне кардіологічне обладнання

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 6 лютого, для Львівської обласної дитячої лікарні "ОХМАТДИТ”вручили кардіологічне медичне обладнання для потреб пацієнтів, а саме: вимірювач артеріального тиску ВАТ-41-2.

Обладнання придбали за зібрані кошти під час благодійної акції ВБФ "Серце до серця" - "Дитяче серденько, живи!" у Львівській області. Його вартість – 35 тис гривень.

“Кожного року проводяться такі благодійні акції, під час яких збираємо кошти для обладнання в обласні дитячі лікарні. Будемо сподіватись, що придбаний вимірювач артеріального тиску служитиме тривалий час цьому медичному закладу”, -  зазначила обласний представник ВБФ "Серце до серця" у Львівській області Ольга Якимів.

Як розповіла  лікар-педіатр Львівської обласної дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" Андріана Мальська, обладнання призначене для  проведення добового моніторингу артеріального тиску з метою  діагностики у пацієнта артеріальної гіпертензії.

“До нас приходить багато дітей із скаргами на артеріальну гіпертензію. Для того, щоб визначити це захворювання необхідне таке обладнання, яке дозволяє  цілодобово вимірювати артеріальний тиск у пацієнта. Ми вдячні за цей апарат,  який є необхідним для нашої лікарні та полегшить діагностику”, - зазначила Андріана Мальська.

Цьогоріч таку Всеукраїнську акцію з назвою “"Дитяче серденько, живи!"  проводитимуть у квітні.  Відтак, ВБФ "Серце до серця" запрошує долучатись усіх охочих.

“Приємно зазначити, що Львівська обласна адміністрація працює з Фондом не один рік. Важливо, що ми можемо долучатися до збору коштів та залучати волонтерів, адже щорічні акції, які організовує ВБФ "Серце до серця" - "Дитяче серденько, живи!" – це добрий показник, що ми рухаємось у напрямку Європи, а також крок до того, що ми можемо єднатись і наші громадяни показують, що ми є європейською країною”, - зазначив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

Зазначимо, загалом щорічно в Україні народжується близько 10000 тисяч дітей з вродженими  вадами серця, з них  близько 1500 немовлят мають критичну ваду серця та потребують невідкладного хірургічного втручання.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 23 січня обрали переможця конкурсу на посаду гендиректора львівського ОХМАТДИТу. Комісія рекомендувала на цю посаду Олександру Бурду

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ