Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівська міліція затримала угрупування сутенерів, яке "вербувало" неповнолітніх дівчат

Правоохоронці Львівщини викрили злочинне угрупування сутенерів, які діяло не один рік. За цей час вони „завербували” кілька десятків дівчат. Серед повій були і неповнолітні, – повідомила спеціаліст відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області Уляна Сенько.

 

Головними у злочинній групі були двоє чоловіків – Андрій та Василь. Саме вони і вербували жінок для секс-бізнесу. Шукали їх у нічних клубах та розважальних закладах. Давали в газети оголошення про роботу для симпатичних дівчат віком від 18 до 30 років. Однак, у чому вона полягає, не вказували. А вже на співбесіді визначали --  підійде дівчина їм чи ні.

 

„Сутенери налагодили досить потужну мережу вербування повій та пошуку клієнтів – розповів  оперативний працівник Управління по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми у Львівській області. Щоб завжди  були нові клієнти, сутенери надавали телефони дівчат у газети, виготовили візитівки, які розповсюджували серед таксистів, адміністраторів готелі та  нічних розважальних закладів. З метою конспірації своєї злочинної діяльності винайняли  одне з відомих львівських кафе. Там, окрім залу для відвідування клієнтів, облаштували  дві кімнати, в яких дівчата зустрічались з чоловіками і надавали  сексуальні послуги”.

 

Знаходили майбутніх працівниць інтим-бізнесу і серед симпатичних відвідувачок цієї львівської кав’ярні. Саме так до секс-індустрії потрапила і 22-річна Наталя. У той вечір, коли відбулось знайомство із сутенерами, вона з одногрупницею святкувала там завершення зимової сесії.

 

„Того вечора ми пішли в бар, пили каву, сиділи, святкували – розповідає дівчина. Вже збиралися додому, коли до нас підійшли двоє молодих чоловіків. Замовили нам пляшку шампанського, цукерки. Ми сиділи дуже довго, розмовляли, скаржилися на своє важке життя, на маленьку стипендію  і вони нам запропонували роботу. Тоді ми не знали, якою буде робота”.

 

Наталя пропрацювала майже два роки.

 

Через знайомих маклерів чоловіки винайняли у Львові кілька помешкань, де жили дівчата. Задля конспірації змінювали квартири що кілька місяців. Мали своїх таксистів, які розвозили повій до клієнтів та привозили чоловіків у орендоване житло. Постійно на сутенерів працювало 15-20 дівчат. Наталя розповідає, що серед них були і неповнолітні. Дівчина каже, заробляли вони непогано, проте більшість грошей все ж осідала в кишенях сутенерів.

 

„За ніч одна  дівчина могла обслужити від трьох до семи клієнтів і значну суму отриманих коштів, забирали організатори  -- Андрій та Василь. Основна сума коштів залишалася в них. Мотивували вони це тим, що саме вони займались організацією процесу, шукали нам клієнтів, розповсюджували телефони,  за якими  можна було замовити дівчат, а також піклувались про нашу  безпеку”.

 

Зараз сутенери вже затримані  і перебувають у львівському СІЗО. Проти них порушена кримінальна справа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ