Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська міська рада "пригасила" страйк перевізників, яких не знає

За повідомленням директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталії Павлюк, з перевізниками, які сьогодні проводили страйк, міська рада не укладала угоди. Міські маршрути участі у страйку не беруть, - прес-служба Львівської міської ради.

«Страйк для мене не зрозумілий. Думаю, всі бачать, що міська влада іде частково на зустріч перевізникам і розуміє, що дійсно є підвищення цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини. Але з іншого боку, повинні і перевізники розуміти, що ми не можемо вже і негайно підвищити на таку суму тарифи.

Щодо сьогоднішнього стайку, то мені відомо, що страйкують маршрути №42, 54 і 38. Маршрут №38 - це обласний маршрут, з маршрутами №42 і 54 в мерії угоди немає. Вони наймають в субпідряд приватні особи, які мають транспортні засоби. Я вже переговорила з керівниками цих маршрутів і вони вже всі працюють», - розповіла під час брифінгу директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Наталія Павлюк.

За її словами, підвищення проїзду до 2,5 гривень було б великим навантаженням на пересічних мешканців. Крім того, щоб затвердити тариф, розглядаються витрати всіх перевізників - зарплату, нарахування на зарплату, паливно-мастильні матеріали, амортизаційні витрати за купівлю нових автобусів тощо. Так формується вартість проїзду.

Нагадаємо, 14 січня, виконавчий комітет переніс розгляд питання про коригування тарифів на проїзд у громадському транспорті у зв'язку з тим, що директор профільного департаменту житлового господарства та інфраструктури перебувала у Києві. Вартість перевезення має зрости до 2 грн, таку ціну погодив Антимонопольний комітет.

У Львові є 74 чинних маршрути, які обслуговують 22 підприємства перевізників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ