Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська міськрада застерігає Уряд про можливе погіршення ситуації на підприємствах теплоенергетики та водопостачання міст України після підняття цін на енергоносії

Львівська міська рада звернулася до уряду України із застереженням від вчинення дій, що можуть призвести до значного погіршення ситуації на підприємствах теплоенергетики та водопостачання міст України після підняття цін на енерго носії, оскільки бюджетом не передбачено компенсації за збитки.
Міська рада підтримує позицію АМУ, яка полягає в тому, що необхідно чітко визначити повноваження та відповідальність органів державної влади і органів місцевого самоврядування за розробку та реалізацію прозорої та цільової тарифної політики у сфері житлово-комунального господарства.
Директор ЛМКП „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак зазначив, якщо ціна залишиться на теперішньому рівні, то за червень „Львівтеплоенерго” зазнає прогнозованих збитків – 2,8 млн грн, а за липень – 4,4 млн грн при розрахунках 2 млн грн від споживачів.
Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що є три шляхи розвитку – або брати позику в банку, або перерозподіляти кошти з бюджету, або підвищувати тарифи для споживачів, оскільки третє ми аж ніяк не можемо зробити, потрібно йти на другий варіант. Перший заступник міського голови Микола Одуха заявив, що у зв’язку з перевиконанням плану по доходах до Львівської міської ради на 22 млн грн. «Ми можемо виділити „Львівтеплоенерго” 10 млн грн для проплати боргу, після цієї проплати можна буде отримати ліміт на наступний місяць», - зазначив він.
Нагадаємо, з 14 червня 2006 року УМГ „Львівтрансгаз” ДК „Укртрансгаз” здійснило суттєве обмеження газопостачання на об’єкти теплозабезпечення комунальних теплопостачальних підприємств ЛМКП „Львівтеплоенерго” та ЛКП „Залізничтеплоенерго”. Причина цього обмеження полягає у заборгованості підприємств за спожитий у 2006 році природний газ (з початку року підприємства розрахувались на 70%). А це, своєю чергою, було спричинено неповними розрахунками споживачів перед теплопостачальниками (рівень розрахунків населення становить 89%), а також зростанням у 2006 році вартості природного газу при незмінних тарифах на теплову енергію.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ