Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада скасувала рішення, яке давало можливість розкрадати гравій з річок

Львівська облрада сьогодні, 16 березня, проголосувала скасування рішення ради попереднього скликання, яким могли маніпулювати недобросовісні підприємці задля розкрадання гравію.

Про те, що рішення попереднього скликання вже втратило чинність, розповів депутат ЛОР від фракції "Європейська Солідарність", голова комісії екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов. 

Більшість депутатів облради сьогодні проголосували відповідний документ - Про визнання рішення обласної ради
від 15.09.2015 номер 1427 "Про затвердження Порядку проведення руслоочисних, руслорегулюючих та днопоглиблювальних робіт на річках області" таким, що втратило чинність. 

"Некотрольовані забори гравію потрібно було зупинити. Щоб забрати оцей механізм маніпуляції рішенням облради, на нашій комісії екології підготували відповідне питання на пленарне засідання сесії. 
Його підтримали колеги-депутати, представники ЛОДА та Держекоінспеції.
І влада, і громада мають разом змінювати на краще свій підхід до користування природними ресурсами, ми маємо піклуватись про наше довкілля", - розповів Віталій Свіщов. 

Попереднє Рішення давало дозвіл на укріплення берегів річок, підприємці укладали договір на такі роботи. Проте деякі з них недобросовісно виконували свої обов'язки і для власних потреб забирали гравій з річки замість того, щоб насипати його на берег. 
Фактично звинуватити їх у розкраданні гравію було неможливо, оскільки де-юре вони діяли згідно з Рішенням обласної ради. 

Відтепер, після скасування старого рішення, підприємцям для забору гравію доведеться діяти згідно із чинним закондавством, а саме зібрати пакет документів і отримати ліцензію на видобуток корисної копалини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ