Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська обласна бібліотека для дітей вдруге отримала престижну премію

Львівська обласна бібліотека для дітей вдруге стала володаркою престижної премії, яку називають бібліотечним Оскаром, – Electronic Information for Libraries.
Фото - ЛОДА

Про це повідомляють на сайті ЛОДА.  

Другу премію бібліотека отримала у 2024 за проєкт інформаційно-психологічної безпеки дітей та підлітків «П’ята стихія», який минулого року здійснювали за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine в партнерстві з Ukrainian Library Association.

«Свою першу нагороду Львівська обласна бібліотека для дітей отримала у 2016 році за проєкт «Літерландія», мета якого – за допомогою новітніх технологій, в захопливій грі, навчати дітей читати. Другу премію ми отримали у 2024 за проєкт інформаційно-психологічної безпеки дітей та підлітків «П’ята стихія». Премію використаємо на реалізацію інноваційних послуг, для того, щоб ЛЕОТЕКА завжди була в тренді», – зазначають в бібліотеці. 

Премію EIFL бібліотека отримала вкінці січня, а вчора нагорода надійшла до бібліотеки. 

Учасниками проєкту були діти з числа вимушено переселених осіб зі Сходу та Півдня України та діти та підлітки зі Львова. З метою інтеграції переміщених дітей в місцеве середовище ці діти проходили навчання разом. Вікова категорія учасників: 8 – 15 років.

Завдання – розроблення курсу з інформаційної грамотності і проведення комплексу занять з дітьми та підлітками, які постраждали внаслідок бойових дій. Розповсюдження апробованих практик для впровадження в бібліотеках України, навчання бібліотекарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ