Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська обласна психіатрична лікарня стала частиною німецького урядового проєкту

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» є частиною проєкту Федерального міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Співпраця та українсько-німецьке партнерство у психіатрії відбувається за фінансової підтримки німецької Ініціативи партнерства лікарень під патронатом Федерального міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини.

У жовтні цього року керівник бізнес-директор Ініціативи партнерства  лікарень Штефан Тевес з гордістю вручив німецьким медикам офіційний знак на підтвердження того, що психіатричні лікарні у місті Лянгенфельд (Німеччина) та «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» стали партнерами  реалізації проєкту.

Так реалізовується спільний «Меморандум про співпрацю», підписаний влітку головою Львівської обласної ради Іриною Гримак та представниками Німецько-Польського товариства психічного здоров’я до якого увійшли німецьке клінічне об’єднання та польський спеціалізований шпиталь ім. Св. Ядвіги.

«Наша співпраця з іноземними колегами триває близько 10 років, проте зараз ми вийшли на новий рівень, що засвідчує й особлива увага від уряду Німеччини. – Зазначив генеральний директор обласної клінічної психіатричної лікарні Богдан Чечотка. – Львівська лікарня отримала від партнерів понад 50 тонн  гуманітарної допомоги. Це речі першої необхідності для підопічних, електроприлади».

Заступник директора  з лікувальної роботи Юрій Зеркаль зазначив, що спільно з німецькими медиками львівським лікарям вдасться реалізувати новітні соціально-медичні проєкти, які дозволять поступово вивести пацієнтів з психлікарні й допомогти їм адаптуватися до суспільства.

«Медики Львівщини завдяки проєкту отримали шанс на навчання за кордоном. Там вони зможуть дізнатися, як функціонують психіатричні клініки в Європі, як організовано роботу різних відділень, яким є індивідуальний підхід до пацієнта та як перейти на форму лікування, яка не потребує постійного перебування в медзакладі. Статус лікарень, як офіційних партнерів гарантуватиме підтримку та сприяння влади наших держав, отже ми зможемо досягти необхідних для суспільства результатів», - наголосив Юрій Зеркаль.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ