Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська облрада затвердила Програму енергозбереження в житлово-комунальному господарстві на 2011-2015 рр.

Депутати Львівської обласної ради затвердили Програму енергозбереження в житлово-комунальному господарстві Львівської області на 2011-2015 роки. За відповідне рішення сьогодні, 5 січня, на другому засіданні другої сесії Львівської обласної ради проголосували 87 депутатів.

Як поінформував голова постійної комісії Львівської обласної ради з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Михайло Задорожний¸ на виконання програми планується виділити 589 млн. грн. Фінансування програми відбуватиметься за принципом співфінансування держбюджету та місцевих бюджетів. Начальник управління житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації Євген Бенковський повідомив, що на виконання програми цього року з державного бюджету очікується орієнтовно 60-80 млн грн.

Програма передбачає модернізацію котелень шляхом встановлення котлів на альтернативних видах палива; зменшення технологічних втрат енергоносіїв шляхом модернізації мереж; санацію житлового фонду та ін. Депутати підтримали пропозицію депутата Львівської обласної ради Олександри Небожук і внесли до заходів програми проведення зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області з використанням енергозберігаючих технологій.
Депутати також підтримали пропозицію заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака і доручили головному управлінню житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації розробити нову програму з деталізацією заходів за напрямками і винести на розгляд Львівської обласної ради через півроку.
Михайло Задорожний також повідомив, що у Львівській області реалізується Програма заходів з енергозбереження для населення. Ця програма зарекомендувала себе позитивно і вважається однією із найефективніших. Реалізація її за допомогою коштів з обласного бюджету продовжиться і в наступні роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ