Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Львівська облрада затвердила програму підтримки медичних закладів

Сьогодні, 23 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Комплексну програму підтримки галузі охорони здоров'я Львівської області на 2021 – 2025 роки. "За" проголосували 67 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - прес-служба Львівської облради.

З обласного бюджету на реалізацію Програми виділять понад 550 млн грн. Фінансування заходів Програми здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету, обласного бюджету і співфінансування з місцевих бюджетів.

Зокрема кошти скерують на надання медичної допомоги населенню, на лікування рідкісних захворювань, забезпечення дітей-інвалідів і дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами, виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією, покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями. 

Понад 400 млн грн передбачено витратити на підтримку закладів охорони здоров’я, в тому числі тих, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Частина коштів програми буде спрямована на оснащення  високоспеціалізованим медичним обладнанням, апаратурою, медичною технікою та спеціалізованим санітарним автотранспортом закладів охорони здоров’я, закладів вищої освіти, які перебувають у власності Львівської обласної ради та в галузевому управлінні департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Також особливу увагу цьогоріч звернуть на безпеку пацієнтів та медичного персоналу, створення належних умов технічної експлуатації ліфтів та дотримання пожежної безпеки, охорону територій, будівель, споруд та майна закладів охорони здоров'я.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ