Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОДА запрошує ОТГ до участі у ґрантовій програмі

Вчора, 10 листопада, було укладено меморандум про співпрацю в межах освітньо-грантової програми "Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в громадах".
Фото Львівська ОДА

Керівники департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей облдержадміністрації, представники благодійної організації «Львівська освітня фундація», благодійної організації «Благодійний фонд «МХП – Громаді» уклали меморандум про співпрацю в межах освітньо-грантової програми «Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в громадах».

Програма забезпечить громади інструментами, що необхідні при створенні конкретної соціальної послуги для мешканців громади (сімей, дітей, літніх людей).

25 листопада розпочнеться прийом заявок від громад для участі у програмі і триватиме до 25 грудня. За підсумками поданих заявок відберуть орієнтовно 7 громад-учасників освітньо-грантової програми, з якими укладуть меморандум про співпрацю.

Програма передбачає сім навчальних модулів для ініціативної групи представників державного і недержавного сектору ОТГ протягом 2021 року, у межах яких учасники:

-пройдуть тренінги у сфері соціального захисту та розвитку соціальних послуг, навчання по комунікації, моніторингу та оцінці якості послуги; фандрайзингу та волонтерству;

-отримають консультаційну підтримку у розвитку конкретної соціальної послуги, якої громаді не вистачає;

- розроблять проєкт створення конкретної соціальної послуги та візьмуть участь у конкурсі проєктних заявок на отримання гранту до 100 тисяч гривень на втілення ідеї.

Нагадаємо, що упродовж 2020 року в області тривала навчально-ґрантова програма «Громада для сім’ї: створення соціальних послуг в ОТГ» для 6 громад Львівської області: Рудківської, Новокалинівської, Підберізцівської, Бібрської, Меденицької, Грабовецької.

2 жовтня у Львові відбулось нагородження громад-переможців, які отримали грант у розмірі 100 тисяч гривень на створення нової соціальної послуги у своїй громаді.

Розподіл грантів:

  • Рудківська ОТГ з проєктом «Простір дитячого та підліткового розвитку», що передбачає створення простору для всебічного та гармонійного розвитку дітей та підлітків з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах – 100 тис. грн.
  • Підберізцівська ОТГ з проєктом «Родинний центр «SVITLO», який передбачає надання послуг психологічної підтримки, навчальними, культурними та виховними заходами, для сімей, які опинились у складних життєвих обставинах – 96 тис. грн.
  • Новокалинівська ОТГ з проєктом «Діджиталізація перерв - яскраво, сучасно, активно!», який передбачає створення інтерактивного середовища для учнів з відпочинковою зоною та розвитковими засобами - 100 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ