Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська політехніка відкрила ветеранський центр у Львові

Львівська політехніка за підтримки БФ «Відкриті очі» компанії SoftServe офіційно відкрила центр ветеранів «Ветеранська служба» у Львові - перший в Україні інклюзивний простір на базі університету.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

У Центрі ветерани та військовослужбовці, які повернулися з АТО/ООС чи інших місць бойових дій, зможуть інтегруватись в навчальний процес, а також отримати необхідну психологічну допомогу.

Працівники ЦВ «Ветеранська служба» допомагатимуть ветеранам зі вступом до навчального закладу, організовуватимуть психологічні консультації, реабілітації та зустрічі з іншими спеціалістами. Для студентів-ветеранів стартує менторська програма. 

"Нас надихнув проект коледжу Фредеріка Ком’юніті (Меріленд, США), який є першим навчальним закладом у світі, що створив ветеранський центр. Згодом, за прикладом коледжу, усі американські університети взяли за обов’язок робити такі проекти. Ми мали змогу поспілкуватись із американськими викладачами та студентами центру і зрозуміли, що хочемо реалізувати такий проект в Україні", - розповідає кураторка проекту, старший викладач НУ "Львівська політехніка"  Олеся Бік. 

Додатково в Центрі ветерани зможуть отримати низку безоплатних послуг, а саме: оформлення навчальних пільг для ветеранів,  юридичну підтримку та консультування, академічну підтримку та планування навчання, особисте дорадництво та скерування до необхідних служб та ресурсів, активності, спрямовані на вирішення проблем, які впливають на процеси ресоціалізації та повернення до мирного життя. Відкриття ветеранського центру є ідеєю та проєктом Львівської політехніки, проте компанія SoftServe долучилась до реалізації та співфінансування облаштування центру. 

"Світова практика об’єднує бізнес та державу в післявоєнних країнах, вчить нас звертати увагу на стан наших захисників після повернення у мирне життя.  Тема ресоціалізації та допомоги з адаптації ветеранів є надзвичайно актуальною в Україні. Центр, який ми допомогли відкрити, може стати початком і гарним прикладом для інших університетів та компаній, адже проблема гостра і за роки війни лише поглиблюється. Роль соціально-відповідального бізнесу тут - зробити свій крок назустріч. Це найменше, як ми можемо віддячити нашим захисникам", - наголошує співзасновник та член Ради директорів SoftServe Тарас Вервега.

Центр ветеранів "Ветеранська служба" має власне приміщення у першому навчальному корпусі НУ "Львівська політехніка", з кімнатами для навчання, відпочинку та терапій. Освітній напрямок є пріоритетним в соціальній відповідальності і SoftServe системно працює над створенням нових можливостей та навчальних рішень на національному, місцевому та корпоративному рівнях. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ