Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська православна богословська академія оголосила про початок вступної кампанії

Львівська православна богословська академія запросила на навчання всіх, хто бажає служити Богові, Православній церкві та українському народові.
Львівська православна богословська академія (Фото з відкритих джерел)

Вищий духовний навчальний заклад “Львівська Православна Богословська Академія” – навчальний заклад закритого типу, який готує священнослужителів, працівників синодальних та єпархіальних управлінь і місій для Православної Церкви України.

“У нашій академії велика увага приділяється освітньому процесу, тому що сучасний світ потребує того, щоб священнослужитель був освічений, розумний і мудрий. Відповідно в академії до складу навчального процесу входять дисципліни, які богословського напрямку, так і загальноосвітнього. Студенти вивчають всесвітню історію, історію України, українську мову за професійним спрямуванням та багато інших”, - розповів перший проректор академії протоієрей Михайло Сивак.

Також зазначив, що окрім навчальних аудиторних занять велика увага також приділяється культурному розвитку студента. Вихованці беруть участь і в різних заходах пов’язаних з вивченням мистецтва, культури, літератури. Зокрема, відвідують музеї, театри опери та інші культурні заходи.

“Бібліотека академії налічує близько 20 тис. літератури, її фонди постійно поповнюються. Це дає можливість повноцінно працювати над завданнями, займатися самоосвітою”, - розповів студент 1 курсу Іван Салабай.

В Академію на стаціонарну форму навчання приймаються особи, які мають середню освіту, неодружені, або одружені першим шлюбом. Також, абітурієнти повинні пройти співбесіду і здати письмові та усні іспити з наступних дисциплін: біблійна історія (тести), катехізис (тести), церковний устав (тести), історія України (тести), церковний спів; написати твір (переказ, диктант) на одну із запропонованих біблійно-церковних тем.

Львівська православна богословська академія - найстаріший навчальний заклад помісної православної церкви України. За час існування академія підготувала велику кількість священнослужителів і церковнослужителів для своєї церкви.

“Ми з радістю будемо приймати і приймаємо сьогодні абітурієнтів для навчання у нашому навчально богословському закладі”, - наголосив ректор Академії протоієрей Ярослав Ощудляк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ