Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівська прокуратура скерувала до суду 4 справи сепаратистів

Торік за процесуального керівництва прокуратури області скеровано до суду 4 кримінальних провадження стосовно прихильників терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Загалом, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчим відділом УСБУ завершено досудове розслідування у 28 кримінальних провадженнях, обвинувальні акти у яких скеровано до суду.  У 15 випадках прокурорами укладено із підозрюваними угоди про визнання винуватості, як це передбачено кримінальним процесуальним кодексом України.

Особлива увага зверталась на розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із сприянням терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР». Так торік прокуратура Львівської області до суду скерувала 4 обвинувальні акти відносно 4 осіб у кримінальних провадженнях за ч.1 ст.258-3 КК України, які розслідувались слідчим відділом УСБУ у Львівській області. Судом уже постановлено 2 обвинувальні вироки стосовно двох осіб, які засуджені до покарання у вигляді 8 років позбавлення волі кожен.

Крім цього, Завдяки спільним скоординованим заходам прокуратури області, СБУ, Держприкордонслужби та фіскальної служби вдалось викрити численні випадки контрабанди, у першу чергу, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Як наслідок, до суду скеровано 10 обвинувальних актів за фактами контрабанди, з яких 5 – саме за фактами контрабанди наркотичних засобів та психотропних речовин.

Зокрема, слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно мешканця Львівщини, який намагався контрабандним способом перевезти на територію України    243 кг особливо небезпечного наркотику – гашишу вартістю близько                          5 млн. доларів США. На даний час у вказаному кримінальному провадженні триває судовий розгляд.

Крім цього, прокуратурою області до суду скеровано 2 обвинувальні акти у розслідуваних слідчим відділом УСБУ у Львівській області кримінальних провадженнях стосовно 6 осіб, жителів як Львівської, так і сусідніх Івано-Франківської та Закарпатської областей, які за допомогою літака АН-2, з території Тернопільської області намагались, порушуючи правила міжнародних польотів, незаконно перемістити на територію Республіки Польща 35 тисяч пачок  цигарок вартістю 14 тис. доларів США.

Також, за процесуального керівництва прокуратури області слідчим відділом УСБУ у Львівській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 3 мешканців Львівщини, які у складі організованої злочинної групи незаконно придбавали, виготовляли, а у подальшому реалізовували жителям області наркотичні засоби. Вказані особи також очікують на вирок суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ