Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська рада планує співфінансувати закупівлі альтернативних джерел енергії для громад

17 територіальних громад Львівщини подали заявки на співфінансування з обласного бюджету встановлення модульних котелень у школах.
Модульні котельні (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Про це в етері ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ повідомив голова комісії питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Тарас Подвірний. 

"Наше завдання допомогти громадам Львівщини долати труднощі, які виникли через війну та нищення інфраструктури. Комісія інженерного, житлово-комунального господарства пропонує збільшити розмір співфінансування закупівель органами місцевого самоврядування приладів, які забезпечили б альтернативні джерела енергії", — пояснив він.

За словами Тараса Подвірного, на програму енергоефективності та енергозбереження минулого року  виділяли 45 млн гривень, які пішли на реконструкцію комунальних закладів облради — Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи та дитячу лікарню "Охматдит".

На 2023 рік в обласному бюджеті планують забезпечити кошти для громад на закупівлю необхідного обладнання  модульних котелень для навчальних закладів. 

Вартість середнього проєкту встановлення котельні становить три мільйони. 50% вартості фінансується і з обласного бюджету, решту з бюджету громади, або із залучених від спонсорів коштів. Таку котельню минулого тижня уже запустили у Підберізцівській сільській територіальній громаді, де у школі навчається понад 300 дітей.

За словами Тараса Подвірного на наступний рік обласною програмою передбачено 50 млн грн на модульні котельні. Є ще інші напрямки підтримки соціальних закладів, наприклад на закупівлю та встановлення сонячних панелей з інвекторами та радіаторами.

"Це буде пілотний проєкт, на початку ми виділимо близько трьох мільйонів гривень. Якщо буде велика кількість заявок, при перегляді бюджету, зможемо збільшити фінансування", — зазначив він. 
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ