Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ТЕЦ-1 працює у звичному режимі, - Львівтеплоенерго

«Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», ТЕЦ-1 працює у звичному режимі, опалення отримують усі споживачі», - повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нагадаємо, 28 жовтня о 15.15 на Львівській ТЕЦ-1 сталася відмова в роботі обладнання, яка призвела до виходу з ладу турбогенератора.

Внаслідок руйнування корпусу турбіни відбувся витік оливи, яка зайнялася. Оперативний персонал не зміг ліквідувати пожежу своїми силами. Були викликані підрозділи МНС, які протягом 40 хв ліквідували загоряння.

На час гасіння пожежі необхідно було знеструмити електрообладнання, щоб уникнути ураження електрострумом бійців МНС.

О 16.30 було подано напругу на обладнання ТЕЦ-1, що задіяне в технологічному процесі, включено в роботу мережні насоси та відновлено циркуляцію теплоносія в мережах.

На час проведення даних робіт було призупинено теплопостачання споживачів, що живляться від ТЕЦ-1 (Сихівський, Франківський, частково Личаківський райони).

О 19.00 теплопостачання до споживачів було відновлено. На задані робочі параметри тепломережу виведено о 20.15.

Постраждалих внаслідок порушення в роботі немає. Все обладнання, окрім турбогенератора ст.№7, в робочому стані.

Львівська міська рада також повідомила, що за словами тепловиків, наказом по підприємству створено комісію з розслідування відмови в роботі обладнання ТЕЦ-1. За попереднім висновком комісії, причиною відмови стало коротке замикання в обмотці статора генератора, яке виникло внаслідок порушення в роботі електромереж міста, що приєднані до електромереж напругою 6,3 кВ на ТЕЦ-1. Факт порушення зафіксовано автоматичними реєструючими пристроями, встановленими в ГРУ – 6 кВ.

ЛМКП «Львівтеплоенерго» висловлює подяку працівникам МНС та хоче відзначити оперативність та фаховість їхніх дій при ліквідації пожежі. А також просить вибачення у мешканців міста, які отримують теплоносій від ТЕЦ-1, за тимчасові незручності, спричинені її зупинкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ