Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівське АТП-1 звинувачують у заниженні виручки від перевезень

Контрольна тимчасова комісія, яка була створена ухвалою Львівської міської ради для перевірки діяльності Львівського комунального автотранспортного підприємства № 1, завершила свою роботу. Про це сьогодні, 16 липня, під час прес-конференції повідомив голова контрольної комісії Валерій Веремчук.

«Ми, незважаючи на певні перепони з боку керівництва, зокрема, щодо надання копій документів підприємства, максимально вивчили ситуацію. Провели 7 засідань, в тому числі 4 засідання були на підприємстві. Нам вдалось віднайти сумнівні факти діяльності АТП-1, які свідчать про неефективність, нераціональність використання ресурсів комунального майна», - сказав Валерій Веремчук.

Депутатам вдалося виявити тіньові прибутки підприємства. З напрацьованими документами після звіту комісії, який відбудеться на сесії Львівської міської ради 18 липня, вони звернуться до правоохоронців та до контролюючих органів.

Відповідаючи на запитання Гал-інфо, Валерій Веремчук повідомив, що відповідальність повинні понести офіційні посадові особи, які сьогодні очолюють підприємство, а саме керівник  Михайло Сидорович.

«Наші основні претензії будуть спрямовані до нього через сам факт того, що в реальному житті не так, як у документах. У звітах Сидоровича, які він подає у міську раду, вказано, що автобус провіз 10-15 пасажирів за день. Усі ж розуміють, що на маршрутних напрямках по 10 грн, як йдеться у документах, водії не збирають, а збирають 1,5 – 2 тис. грн».

На запитання, чи є претензії до мерії Львова, Веремчук відповів: «Є уповноважений орган Львівської міської ради – управління транспорту, яке має контролювати ситуацію на підприємстві. Ці звіти надходили туди. Тому  у нас запитання, чому на це закривали очі».

«Людина, яка призначила на цю посаду Сидоровича, а це міський голова Андрій Садовий, повинна також дати відповіді на запитання та нести свою частку відповідальності, адже депутати рекомендували міському голові на час перевірки відсторонити Сидоровича від роботи. Цього не було зроблено. Чоловік тим часом оперативно намагається змінити щось у діяльності підприємства, щоб усунути порушення», - сказав Валерій Веремчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ