Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львівське АТП №1 наповнило баки дизелем на 177 мільйонів

Комунальники Львова заправились у сумчан дизелем на 177 мільйонів.
фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Як з'ясували журналісти "Наші гроші. Львів", Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 23 березня за результатами тендеру замовило ТОВ «Біоеталон» дизельного палива на 177,49 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Бензовозами на умовах DDP, тобто з урахуванням вартості доставки, на адресу замовника поставлять 9,34 млн л дизпалива Євро-5 по 19,00 грн./л.

За даними видання «EnKorr», на дату підписання угоди середня ціна дизелю в дрібному гурті бензовозами складала 17,55 грн./л. Це на 8% дешевше за тендерну ціну, але, не враховує доставку на адресу замовника.

У вересні 2018 року ЛКАТП №1 замовило його цій фірмі по 23,50 грн./л.

Нині переможець завантажив документи якості на дизель ДП-Л/З-Євро5-В0 виробництва ПАТ «Укртатнафта» Ігоря Коломойського, дизель ДТ-Л/З-К5 і ДП-Л/З-Євро5-В0 виробництва ВАТ «Мозирський нафтопереробний завод» (Білорусь) та дизель класу С виробництва АТ «Орлен Летува» (Литва).

Ціна угоди на 11% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 200,00 млн грн.

ПП «Окко Контракт» не допустили до аукціону, бо воно надало довідки і листи з недоліками та банківську гарантію, яка була адресовану іншому замовнику. Також фірма не надала протокол випробування на літнє паливо, пояснивши це зимовим сезоном без чіткого посилання на законодавство.

Єдиним допущеним конкурентом було київське ТОВ «Глуско Україна», яке належить швейцарській «Глуско Енерджі» («Glusco energy SA») ізраїльського бізнесмена Нісана Моісєєва, котрий є другом Віктора Медведчука – нардепа і голови політради партії «ОПЗЖ», кума президента Росії Володимира Путіна.

«Окко Контракт» безуспішно оскаржив у АМКУ допуск «Глуско Україна».

Засновницями сумського «Біоеталону» зі статутним капіталом 1 200 грн. є Юлія Яременко із Сум та Ольга Фєлоненко з Нідерландів, а директором – Олег Лебедєв. За даними системи «YouControl», раніше власником був сам Олег Лебедєв із Сум, який також володіє ТОВ «Будальянс-Суми» з Оленою Луценко і Ольгою Сахненко та ТОВ «Еталонзернотранс» з Інною Петренко і Анатолієм Яременком. Колись «Біоеталон» належав Ігорю Перестороніну.

Усього з 2017 року переможець отримав держпідрядів на 1,02 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ