Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське сміття піде під контроль? Міськрада готує "адміністратора послуги

Проєкт ухвали "Про перейменування КП "Північна вежа" у ЛКП "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами" та надання ЛКП "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами" функцій щодо управління побутовими відходами" зареєстровано в ЛМР.

В Львівській міській раді розглянуть проєкт ухвали про перейменування комунального підприємства "Північна вежа" у Львівське комунальне підприємство "Адміністратор послуги з управління побутовими відходами" та надання йому функцій щодо управління побутовими відходами на території Львівської міської територіальної громади.

Згідно з проєктом ухвали, метою цих змін є визначення правових, організаційних та економічних засад діяльності щодо поводження з відходами, зменшення їх негативного впливу на довкілля та здоров’я людей.

Заплановано, що новостворене комунальне підприємство визначатиметься адміністратором послуги з управління побутовими відходами у Львові. Уповноваженим органом КП пропонується призначити управління з питань поводження з відходами Львівської міськради. Статутний капітал підприємства за проєктом має становити 5 млн грн.

Також проєктом ухвали передбачено внесення змін до переліку комунальних підприємств Львівської територіальної громади: додання нового КП та виключення КП "Північна вежа".

Якщо проєкт ухвали буде схвалений, контроль за його виконанням покладатиметься на заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства. Рішення має на меті вдосконалення системи поводження з побутовими відходами у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ