Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

​Львівські депутати підтримали петицію щодо собачих екскрементів

Сьогодні, 12 липня, під час чергового засідання Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію “Зобов’язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями“ згідно з додатком.
Фото Гал-інфо

Таке рішення визначає, що виконавчий орган міської ради повинен підготувати дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією, до наступного пленарного засідання. Контроль за виконанням ухвали поклали на постійну комісію інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики. 

Нагадаємо, 16 квiтня 2018 року на порталi e-dem.in.ua - Єдина система мiсцевих петицiй, Петро-Юрій Дмитрович Репко зареєстрував електронну петицію під назвою «Зобов'язати власників собак прибирати екскременти за своїми вихованцями”, яка набрала необхiдних 500 голосів на підтримку.

У петиції йде мова про те, що сьогодні дуже багато власників тварин, які вигулюють своїх домашніх улюбленців у мiсцях загального користування (в парках, скверах і просто на вулицях). Але, на жаль, для цього не відведено спеціальних місць та засобiв для вигулу та догляду за тваринами. У мiсцях вiдпочинку часто перебувають жiнки з малими дiтьми, якi люблять гратися в піску чи травi. Оскiльки, власники тварин, не прибирають екскременти своїх домашніх улюбленців, це загрожує виникненню паразитарних захворювань та псує враження про відпочинок. 

Для вирішення проблеми пропонується:

  1. Облаштувати парки, сквери спеціальними апаратами з пакетами для прибирання фекалій домашніх улюбленців.
  2. Зобов'язати власників тварин, якi здiйснюють вигул своїх домашніх улюбленців, використовувати пакети для прибирання фекалій.
  3. Створити подання до Закону, яке б зобов'язувало власників тварин купляти пакети для прибирання фекалій за домашніми улюбленцями.
  4. Запровадити штрафнi санкцiї щодо власників тварин, які не виконують пункт 2, у визначеному розмірі.
  5. Зобов'язати комунальні господарства, якi вiдповiдають за чистоту в парках, скверах i т. д. контролювати виконання пункту 2.
  6. Облаштувати парки, сквери вiдеокамерами для здiйснення контролю i виконання пункту 5.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ