Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські діти 1 вересня замість квітів понесуть допомогу військовим

Активісти ГО «Рабів до раю не пускають» та ГО «Пріорітет права» вже третій тиждень працюють над організацією акції «Замість квітів на перше вересня – допоможи військовому». На даний момент, вже об’їхали понад 60 шкіл Львова, десь 15 директорів погодились підтримати ініціативу. Повідомив прес-центр ГО «Рабів до раю не пускають».

Саме завдяки військовим, діти Львівщини, можуть святкувати свято знань  в незалежній Україні. Але, в країні далі йде війна,  і  майже в кожному класі є дитина, батько якої  знаходиться на фронті, та потребує фінансового забезпечення. Тому, активісти ГО «Рабів до раю не пускають» та ГО «Пріорітет права»  звернулися  до директорів шкіл Львова, батьків і самих школярів, з пропозицією висловити військовим  свою підтримку таким чином, що на кошти,за  які б вони б купили квіти, вони  придбають необхідні для бійців речі.

«Ми пропонуємо, щоб директори шкіл та батьки самі обрали, як саме вони можуть допомогти. Це можуть бути кошти перераховані на благодійний фонд, придбані речі, вкрай радісно вітаються листи від школярів, малюнки. Ми зберемо все це, і передамо «з рук в руки» одразу після свята. А військові, які отримають цю допомогу , зможуть записати малим Українцям  відео-звернення, в якому висловлять свою  подяку за патріотичність і підтримку. Це буде зворушлива акція,  яка  і допоможе українській армії, і сприятиме патріотичному вихованню самих  школярів.» - коментує  керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

«Що стосується вже самого проведення акції на святі першого вересня,то вже в п’ятницю  ( 28 серпня) батьки зі школярами зможуть зайти в свої  школи,  та переглянути перелік потреб військових на  дошках оголошень. А вже на свято,  принести щось з цього переліку замість квітів. Також, якщо саме ця школа не бере участі в акції, допомогу можна принести  в центр збору допомоги учасникам АТО на вулицю Підмурну 5, 4а. Всі діти отримають символічну пам’ятку за допомогу воїнам АТО. »  - розповідає про практичну реалізацію акції  Іван Спринський

«Вже у вересні  всю допомогу наші волонтери відвезуть в зону АТО. Також, зараз ми вводимо певну новацію, яка полягає в тому, що  під час поїздок на схід з нами будуть фахові юристи, які зможуть надавати допомогу безпосередньо в зоні АТО бійцям,  якщо їхні права порушуються командним складом,  та формувати відповідні звернення у військові прокуратури сектору.» - додає  керівник ГО «Пріорітет права» Леся Бондарук.

Як діляться враженнями активісти, які відвідували школи, зустрічають їх по-різному. Хтось з директорів одразу погоджується взяти участь, хтось вирішує все обдумати, хтось – налаштований агресивно.  Остаточний список шкіл, які братимуть участь в акції ГО «Рабів до раю не пускають» оприлюднять  27 серпня. Зараз же, всі директори шкіл, голови батьківських комітетів, які мають бажання приєднатися,  можуть зателефонувати за номером: 0980946181

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ