Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські диґери виявили підземний тунель від ринку "Торпедо" до вулиці Щурата

Львівські диґери на чолі із засновником проєкту Explorer Lviv Андрієм Риштуном натрапили на каналізаційний колектор, котрим можна вийти від ринку "Торпедо" до школи вулиці Щурата.
фото - фейсбук-сторінка Андрія Риштуна
фото - фейсбук-сторінка Андрія Риштуна
фото - фейсбук-сторінка Андрія Риштуна

Про це Андрій Риштун написав у своєму фейсбуці.

"Цей хід ми відкрили чисто випадково. Підняли люк в кущах а під ним виявився величезний круглий тунель. «Раз він такий великий то і йти повинен десь далеко» - подумали ми. Так і сталося. Ми кілька годин чалапали під землею аж поки не опинилися на шкільному стадіоні по вулиці Щурата", - зазначає дослідник. 

За його словами, виявлений каналізаційний колектор з’єднує Полтву з мікрорайоном на вул. Мазепи, Пилипа Орлика, Щурата. Річка Полтва тече якраз під ринком Торпедо. Дослідники спустилися у бетонну трубу діаметром орієнтовно три метри, де було по кісточки води.

За словами Андрія, хоч тунель і відносно новий, але на дні багато сміття, а місцями з бетону стирчать ребра арматури. 

Дослідники натрапляли на велику кількість люків, вилазили з них і на поверхню і робили прив’язку до карти. 

"Стадіон школи на вулиці Щурата це не є крайня точка колектора куди можна пройти. Він ще йде далі аж до вулиці Миколайчука. Тут починається метрова трубою лізти в яку нам не хотілося. На ділянці Школа – вул. Миколайчука були люки, але вони не відкривалися. То ж дійшовши до кінця ми повернулися назад і вилізли на шкільний газон", - додав львівський диґер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ