Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські хірурги торакоскопічно прооперували трирічну дитину з діафрагмальною грижею

Хірурги міської дитячої клінічної лікарні на вул. Орлика торакоскопічно прооперували трирічного хлопчика з вродженою діафрагмальною грижею. Батьки дитини зверталися до багатьох лікарів в інших областях, проте знайшли допомогу саме у міській дитячій лікарні. Про це повідомила завідувачка 2-го хірургічного відділення Галина Курило, - інформує пресслужба ЛМР.
Фото Дитяча лікарня на Орлика. Львів

"Вроджені вади у дітей бувають не тільки у новонароджених, а й часто проявляються у значно пізнішому віці. Діафрагмальна грижа – одна з таких вроджених вад. До нас поступив трирічний хлопчик, у якого під час респіраторного захворювання було виявлено дефект лівого купола діафрагми – частина черевної порожнини була саме у діафрагмі", - розповіла Галина Курило.

Після усіх необхідних обстежень, 11 травня дитині було проведено торакоскопічно ушивання куполу діафрагми, тобто ліквідацію діафрагмальної грижі. "Пластика діафрагми була проведена триміліметровими інструментами, тобто на тілі дитини залишилися проколи розміром до 3 мм. На третю добу після операції дитина вже ходила, бавилася, самостійно харчувалася і не відчувала жодного дискомфорту", - додала лікарка.

З її слів, найважливіше і найпозитивніше в операції, проведеній таким методом, є те, що хоч об’єм операції був дуже великий, і саме втручання тривало понад 2 години, на тілі дитини немає швів і післяопераційної рани.

"Немає післяопераційної рани, значить немає післяопераційного болю", - зазначила Галина Курило.

Як пояснила мати хлопчика, це 8-ма дитина у сім’ї, яка народилася передчасно на 27 тижні вагітності вагою 1 кг 240 г.

"Ми від народження не знали, що маємо такі проблеми. Дитина жалілася, що болить живіт, але він у нас хлопчик недоношений, то маємо багато проблем. А коли вже піднялася температура і почався кашель, а ліва легеня взагалі не прослуховувалася, то сказали, що буде запалення легень. А потім виявили, що це у нас грижа діафрагми. Побоялися робити операцію у нас в області, знайшли Галину Василівну Курило. Завдяки їй наш хлопчик почувається дуже добре", - поділилася мати пацієнта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ