Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські хірурги успішно вилікували 2-річного хлопчика із пневмонією

Хвороба Деміра починалася з симптомів вірусної інфекції. Хлопчик перебував вдома, та за 2 дні стан дитини погіршився, почалися симптоми пневмонії. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

У місцевій лікарні Дрогобича, де живе сім’я, хлопчика лікували антибіотиками. Та покращення не було. Тож батьки вирішили звернутися до львівського «ОХМАДИТу».

Як повідомили фахівці, у дитини діагностували двобічну пневмонію, лівобічний ексудативний плеврит та фібриноторакс.

«Хірурги шпиталю провели діагностично-лікувальну торакоскопію. Фахівці оглянули плевральну порожнину, розʼєднали плевральні спайки. Також зробили низку лікувально-профілактичних заходів з оздоровлення організму і дренування плевральної порожнини – видалення з плевральної порожнини повітря, крові або рідини, розправлення легені та ліквідація зміщення середостіння, яке спричиняє гемодинамічні порушення. Вміст з плевральної порожнини скерували на бактеріологічний посів. Знайшли бактерію, яка є стійкою до більшості антибіотиків», – зазначив торакальний хірург Олександр Колодій.

Пневмонія спричиняє інтоксикацію, дихальну недостатність. Пацієнти важко переносять це захворювання. Однак лікарям вдалось успішно пролікували 2-річного хлопчика та виписати додому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ