Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські лікарі врятували 7-місячну дитину від втрати єдиної функціонуючої нирки

Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
Фото Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит
1/2
Урологи ОХМАТДИТу врятували 7-місячну дитину від втрати єдиної функціонуючої нирки, що вимагало б пересадки органу в майбутньому. Про це повідомили 25 листопада на Facebook-сторінці Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит.

Маленькому Тимурчику лише 7 місяців і у нього важка вроджена вада нирок - гігантський гідронефроз ІІІ ступеня правої нирки і мультикістоз лівої (на місці нирки конгломерат кіст). Ситуація непроста - згодом Тимура чекала ниркова недостатність. Маленькому пацієнту не змогли надати допомогу хірурги його «рідної» області.

Не кожен лікар візьметься таку дитину оперувати, адже тут простору для маневрів просто немає - дитина може втратити єдину нирку під час операції. На жаль, ліву нирку уже не врятувати, а от за праву поборолися урологи Львівського ОХМАТДИТу, куди батьки у відчаї звернулися за допомогою. Місяць тому лікарі виконали хірургічне втручання підвищеної складності і їм все вдалося!

"Ми часто робимо операції з приводу гідронефрозу, але з однією ниркою це набагато складніше, тут ми не мали найменшого права на помилку. Операція пройшла успішно, все минуло без ускладнень. Дитина має шанс на повноцінне життя", - розповіли урологи ОХМАТДИТу. Тимурчик вже поїхав додому.

А цього тижня маленький пацієнт з батьками приїжджав до своїх лікарів на контрольний огляд. Йому остаточно забрали дренажну трубку з нирки. На УЗД підтвердився добрий результат від проведеної операції! Дитина залишатиметься на контролі лікарів. До речі, у цьому році це вже третя дитина з єдиною функціонуючою ниркою, що була успішно прооперована. Ще одна дитина із сусідньої області і з подібними проблемами готується до хірургічної корекції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ