Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські медики розповіли про симптоми та наслідки ідіопатичного легеневого фіброзу

Фахівці Центру легеневого здоров'я у Львові попереджають про небезпеку ідіопатичного легеневого фіброзу - прогресуючого захворювання, що призводить до утворення рубців у легенях та ускладнює дихання.

За словами завідувачки пульмонологічного відділення Надії Рудницької, основні симптоми хвороби - задишка, кашель, крепітація в легенях. З часом можуть з'явитися "барабанні палички" та "годинникові скельця" на руках, а також легенева гіпертензія та набряки нижніх кінцівок.

«Ідіопатичний легеневий фіброз (ІЛФ) – прогресуюче та хронічне захворювання, яке призводить до утворення рубців у легенях. Внаслідок процесу фіброзування тканин легенів ускладнюється дихання, зʼявляються задишка та кашель, зменшується постачання кисню до інших важливих органів. Це небезпечна та доволі підступна патологія органів дихання», – розповідає завідувачка пульмонологічним відділенням Центру легеневого здоров'я Надія Рудницька.

Причини захворювання достеменно невідомі, проте факторами ризику є паління, травми легень, екологічні чинники та супутні хвороби.

Аби сповільнити прогресування фіброзу, лікарі радять вчасно звертатися по допомогу до фахівців. У Центрі легеневого здоров'я працює штат досвідчених пульмонологів та є всі можливості для діагностики і лікування захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ