Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські митники виявили прихований в стелі туристичного автобусу сир

Як повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби, у пункті пропуску «Рава-Руська-Хребенне» митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці ДФС у туристичному автобусі марки «RENAULT SFR115» виявили приховані за обшивкою стелі автобусу 94 кг сиру.

Водій автобусу, громадянин України, повертався зі службової поїздки з Республіки Польща в Україну. У ході письмового декларування він заявив про наявність частин меблів одного дивану вартістю 30 євро, а також крісла вартістю 10 євро та про відсутність будь-яких інших товарів, що підлягають обов`язковому декларуванню та оподаткуванню, або товарів обмежених до переміщення через митний кордон України.

При здійсненні митного контролю автобусу у боксі для поглибленого огляду товарів та транспортних засобів, за допомогою технічних засобів митного контролю, виявлено товар (сир твердий марок «Serenada Radamer» та «Serenada Salami», виробництво Республіка Польща), на який встановлено обмеження щодо ввезення та який переміщувався з приховуванням від митного контролю.

Прихований товар знаходився за обшивкою стелі автобуса в вентиляційних порожнинах. Доступ до прихованого товару став можливим після демонтажу панелів кондиціонера автобуса. Всього виявлено 94 кг сиру.

Виявлений товар водій визнав своєю власністю.

За вказаним фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Сир та транспортний засіб тимчасово вилучено відповідно до вимог ст. 511 Митного кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ