Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські "обрядовці" закупляють дубові труни

Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» на початку квітня оголосило тендер на закупівлю трун та хрестів із очікуваною вартістю 1 344 000,00 грн.
Ілюстративне фото

Згідно проекту договору поставки, що наявний у відкритих джерелах, за ці кошти комунальне підприємство планує закупити 375 трун (із яких 45 – шестигранні дубові труни), 370 хрестів та 6 саркофагів. Строк поставки товару – упродовж 2020 року.

Зазначимо, що останній раз ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» труни та хрести закуповувало в лютому минулого року.

Договір між фізичною особою-підприємцем Ганною Пакуш та ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» в особі його директора Олега Герасимюка щодо даної закупівлі на суму у 992 тис. грн. був підписаний 11.03.2019 року. Загалом було закуплено 335 трун та 510 хрестів.

Водночас з сайту електронних закупівель Prozorro відомо, що єдиним конкурентом Пакуш Ганни Степанівни на цих торгах був ФОП Калявський Іван Михайлович.

Найцікавіше про «конкурента» полягає в тому, що він одночасно займається підприємницькою діяльністю та працює в ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» - майстром столярної дільниці. Такі відомості містяться, зокрема, в електронних деклараціях його сина - Володимира Калявського, що працює начальником караулу 17-ї рятувальної частини ДСНС у Львівській області. Так, в декларації «сина» за 2018 рік вказано, що його «батько» Іван Калявський отримав дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у сумі 72 тис. грн. та заробітну плату за основним місцем роботи (в ЛКП ВРК Обрядових послуг) у розмірі 97 тис. грн.

Виявилось також, що Іван Калявський, який веде свою підприємницьку діяльність з 2005 року та зареєстрований у Львові, в 2018 році укладав угоду із ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» на 113,9 тис. грн. – щодо закупівлі трун та хрестів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ