Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські освітяни отримають премії до свята

У Львові відзначають День працівника освіти. Сьогодні у Соборі святого Юра о 15.00 відбудеться урочистий молебень з нагоди Дня вчителя, Дня дошкілля та Дня бібліотек. Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, з нагоди свята усі педагогічні працівники шкіл, садочків та позашкільних навчальних закладів отримають грошову винагороду у середньому розмірі до 80%, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові у 2016-2017 навчальному році функціонує 120 загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності, у яких працює 6 235 вчителів, та 13 - приватної форми власності, де працює 228 вчителів.

З нагоди відзначення Дня працівників освіти за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків усі педагогічні працівники шкіл, садочків та позашкільних навчальних закладів отримають грошову винагороду у середньому розмірі до 80%.

У 2014 році розмір грошової винагороди становив 50% розміру посадового окладу педагогічних працівників, а у 2015 – 80%.

Практично у всіх містах України розмір винагороди складає до 50%, окрім м. Києва, де розмір такої виплати становить 100%.

В 2015 році у місті Львові реалізовано Програму «Успішний вчитель». 100 переможців Програми нагороджено сертифікатами Львівської міської ради та грошовою винагородою у розмірі 25 тис грн. кожному.

У 2016 році Програма поширюється на педагогічних працівників шкіл, садочків та позашкільних навчальних закладів (відповідно 50, 40 та 10 педагогів-переможців). Для її реалізації у 2016 році з міського бюджету м. Львова виділено 3 184 700 грн.

Довідка

Традиційно, у першу неділю жовтня в Україні святкують День працівника освіти (згідно з указом Президента України № 513/94 «Про День працівників освіти» від 11 вересня 1994 р.). Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році.

Сьогодні в незалежній Україні майже 860 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони навчають і виховують понад мільйон дошкільнят, навчають більше п’яти мільйонів школярів, викладають майбутню спеціальність майже трьом мільйонам студентів країни.

В 2016 році Український День вчителя (День працівників освіти чи День освітянина) припадає на 2 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ