Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські реєстровці вчетверо збільшили інтенсивність роботи після відновлення Держреєстру виборців

З часу відновлення Державного реєстру виборців, інтенсивність роботи реєстровців Львівщини зросла вчетверо.

З 22 грудня 2023 року Центральна виборча комісія розпочала часткове відновлення Державного реєстру виборців – автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи (бази даних), яка забезпечує державний облік громадян України, що мають право голосу. Саме на основі даних цього реєстру складаються списки виборців для голосування.

Система ведення Державного реєстру виборців відновила роботу, за винятком окупованих територій та і тих, де тривають активні бойові дії.

Реєстровці Львівщини за 7,5 місяців, від моменту часткового відновлення роботи Реєстру, виконали значний обсяг завдань, визначених Центральною виборчою комісією у постанові від 22 грудня 2023 року № 83 «Про деякі питання часткового відновлення функціонування автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи «Державний реєстр виборців»». У Львівській області було відновлено повноцінну роботу 21 відділу ведення Державного реєстру виборців (у районних державних адміністраціях, міських радах та районних адміністраціях Львівської міської ради). 55 працівників вже розпочали свою діяльність.

З кінця грудня минулого року до кінця липня реєстровці Львівщини інтенсивно працювали над завантаженням і обробкою даних періодичного поновлення у базі даних АІКС ДРВ. Довелося оперативно охопити періоди від початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року до липня 2024 року включно. Відділи знову отримали доступ до системи після того, як його було закрито через початок повномасштабного вторгнення.

Упродовж 7,5 місяців було завантажено понад 21 тисячу відомостей від 301 суб’єкта. Всього за цей час було опрацьовано понад 380800 рядків відомостей про виборців (майже 20% змін у порівнянні із загальною кількістю виборців). 

«Виконаний об'єм роботи порівняно з мирним часом зріс у понад 4 рази. При цьому кількість працівників відділів ведення зменшилася більш як удвічі - до 55. Варто також додати, що опрацювання запису про одного виборця складається із щонайменше 7 етапів (операцій)». - наголосив керівник апарату Львівської ОДА Тарас Грень.

Крім цього дані про деяких виборців потребували додаткового уточнення. А саме, уточнювались некоректні та взаємно суперечливі дані про 2071 виборця зі схожими персональними даними (так звані «кратники»), а також у 3056 виборців уточнено дані при проведенні перевірки чи виявленні розбіжностей даних.

З серпня 2024 року відділи ведення Державного реєстру виборців повернулися до звичного режиму роботи, виконуючи завантаження та обробку даних за поточний місяць. Серед нових завдань, над якими працюють реєстровці, є виправлення помилок у персональних даних військовослужбовців та у даних виборців, у яких завершився термін дії рішення про недієздатність. 

У реєстрі виборців передбачено функціонал «візуальний контроль», що дозволяє виявляти помилки та розбіжності при перегляді даних або за допомогою програмних засобів. Кожен працівник відділу ведення реєстру прагне забезпечити максимальну точність даних. 

Особлива увага приділяється захисту інформації, для чого використовується комплекс апаратних та програмних засобів, що запобігають зловмисним діям. Професіоналізм держслужбовців визначає, чи зможе хакер знайти вразливість у системі. Тому працівники постійно вдосконалюють свої знання з кіберзахисту. Традиційними стали навчання з кібергігієни, кіберзахисту та основ забезпечення інформаційної безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ