Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські стрибуни у воду потрапили до фіналів командного чемпіонату України-2021

Упродовж 13-18 грудня 2021 року в київському центрі спорту «Ліко» тривав Командний чемпіон України, який став головним стартом з відбору до складу національної збірної команди України зі стрибків у воду на новий сезон 2022 року.
скріншот трансляції

Про це інформує пресслужба Відділення НОК України у Львівській області.

Участь у цих офіційних національних змаганнях взяли збірні команди усіх областей України, де культивуються стрибки у воду: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Львівська, Луганська, Харківська області та місто Київ.

Загалом під час цього чемпіонату було розіграно 13 комплектів нагород, а саме: командних змаганнях, у стрибках з 1 та 3-метрового трамплінів, вишки, синхронних стрибках з 3-метрового трампліну та 10-метрової вишки, а також змагання змішаних пар з трампліну та вишки.

Вихованці львівської школи стрибків у воду під орудою бригади тренерів у складі: Дмитро Адамчук, Уляна Кавійчик, Вадим Мельніков (ЗТ України), потрапили до чотирьох фіналів, де гідно змагалися з титулованими лідерами національної збірної команди України, серед яких Олексій Середа (Луганська область), Станіслав Оліферчик (Донецька область), Олег Сербін (Запорізька область), Анна Арнаутова, Кіріл Болюх, Ксенія Байло (Київ) та ін. 

Найкраще у столичному басейні змагалася тринадцятирічна Віра Середяк, яка принесла залікові бали для загальнокомандного заліку, посівши шосте місце у синхронних стрибках серед жінок на 3-метровому трампліні. Виступаючи у парі з представницею Миколаївщини Поліною Мишкіною (2006 р.н.) у цікавій і напруженій боротьбі, цей дует відстав від «бронзових» призерок всього на 12 балів. 

У міксті в синхронних стрибках з 3-метрового трампліну львів’яни Віра Середяк (2008) та Ілля Шлом'як (2007) фінішували сьомими, поступившись у конкурентній боротьбі спортсменам з Києва, які посіли третє місце, всього 10 балами. 

Також Віра Середяк, невдало виконавши одну спробу в серії фінальних стрибків, посіла останнє, 12 місце у змаганнях серед жінок із 3-метрового трампліну.

Ще одна львівська пара – брати Ілля Шлом'як (2007) та Матвій Шлом'як (2011), який виявився наймолодшим учасником у фіналі чоловічих синхронних стрибків з 3-метрового трампліну, завершили змагання на 9 місці, де тріумфували лідери світових стрибків у воду Олексій Середа / Кіріл Болюх. 

У загальнокомандному заліку командного чемпіонату України-2021 зі стрибків у воду збірна Львівщини опинилася на останньому дев’ятому місці.

Львівський тренер Дмитро Адамчук, свого часу уславлений стрибун у воду, успішно виконував на цьому чемпіонаті функції рефері та коментатора змагань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ