Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Кримінал

Львівські суди за підробку COVID-сертифікатів призначають смішне покарання

За даними судового реєстру, в листопаді цього року за підробку свідоцтв про вакцинацію коронавірусної хвороби COVID-19 місцеві суди Львівської області винесли 18 вироків. Водночас у більшості з них було призначено остаточне покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Більшість судових рішень були ухвалені Жовківським районним судом Львівської області – у кримінальних провадженнях за ч. 1 та ч. 4 ст. 358 КК України (підроблення та використання завідомо підробленого документа).

Вироки щодо підробки сертифікатів про вакцинацію та подальшого використання таких документів виносилися також Яворівським та Мостиським райсудами Львівської області, Залізничним райсудом м. Львова.

У числі останніх таких вироків, розміщених в Єдиному державному реєстрі судових рішень – кінцеве рішення Мостиського райсуду щодо уродженця с. Сосулівка Чортківського району Тернопільської області, який використав підроблене свідоцтво про вакцинацію коронавірусної хвороби COVID-19, перебуваючи в пункті пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення «Шегині-Медика», рухаючись на в`їзд в Україну з Республіки Польща.

З вироку також вбачається, що дане «липове» свідоцтво (про вакцинацію від коронавірусної хвороби «COVID-19» вакциною «Phizer») було виготовлено «невстановленою досудовим розслідуванням особою, в невстановлений розслідуванням час, в один із днів червня 2021р.» - з використанням друкуючих пристроїв комп`ютерної чи іншої копіювальної оргтехніки. При цьому на підробленому документі були проставлені реквізити та печатка ДУ «ТМО МВС України по Тернопільській області». Обвинувачений отримав його через доставку транспортною компанією «Нова пошта» у м.Заліщики Чортківського району Тернопільської області.

У судовому рішення, окрім того, зазначено, що між обвинуваченим та прокурором Яворівської окружної прокуратури 26.10.2021 року була укладена угода про визнання винуватості.

Згідно з умовами угоди обвинувачений повністю визнав свою винуватість у вчинені кримінальних правопорушень кримінальних проступків, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 КК України.

У результаті суд ухвалив вищеназвану угоду про визнання винуватості затвердити та визнав фігуранта справи винним у вчиненні кримінальних правопорушень, пов’язаних з підроблення та використання завідомо підробленого документа про вакцинацію. При цьому призначив остаточне покарання «у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн».

Загалом, як вбачається з Єдиного державного реєстру судових рішень, в листопаді на Львівщині суди винесли 18 аналогічних вироків (що стосуються підробки сертифікатів про вакцинацію та подальшого використання таких документів), у яких здебільшого було призначено смішне покарання: у вигляді 850 грн. штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ