Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівського архієпископа УПЦ МП депутати просять підтримати народ і Томос

Депутати Львівської обласної ради звернулися до керуючого Львівською єпархією УПЦ (МП) – архієпископа Львівського і Галицького Філарета, а також до предстоятель УПЦ МП, єпископа Київської єпархії РПЦ Онуфрія щодо підтримки об’єднання всіх вірних у Єдиній Помісній Православній Церкві.

За відповідне звернення депутати проголосували сьогодні, 11 грудня, під час засідання сесії Львівської обласної ради, передає Гал-інфо.

У зверненні депутати наголошують, що святим обов’язком кожного громадянина України є зробити все можливе, щоб у суверенній державі постала Помісна Православна Церква.

«Тільки об’єднані вірою українці зможуть подолати зовнішніх і внутрішніх ворогів. Тому категоричний виступ окремих ієрархів УПЦ (МП) проти надання Томосу та створення Помісної Церкви свідчить про те, що вони відірвані від народу, від його болю і страждань. Такі ієрархи керуються не прагненням об’єднати вірних Православної Церкви України, а цілком іншим – деструктивними вказівками з Москви», - сказано в документі.

Депутати наголошують, що Церква неодмінно має бути з народом.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, впевнені, що Ви знайдете у собі сили та публічно заявите про підтримку ідеї об’єднання всіх вірних у Єдиній Помісній Православній Церкві.

Очевидно, що Кремль використовує українське православ’я як один із інструментів гібридної війни. Уже зараз лунають тривожні оцінки, що нагнітання Росією вказаної ситуації є черговим етапом військової експансії проти нашої держави, метою чого є здійснення штучного розколу України – у цей раз за релігійною ознакою, а також відволікти увагу світової спільноти від російської збройної агресії.

Церква має бути з народом, правда – на боці українського народу. Тому громада Львівщини має моральне й духовне право вимагати від Вас, Ваше Преосвященство, виконати народну волю – підтримати надання Томосу», - сказано у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ