Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Володимир Зеленський обговорив з Радою Церков заборону УПЦ МП

Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 16 серпня заявив, що обговорив з Радою Церков та релігійних організацій законопроект про заборону УПЦ МП.

Президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 16 серпня заявив, що обговорив з Радою Церков та релігійних організацій законопроект про заборону УПЦ МП в Україні і підтвердив підтримку Ради у цьому питанні. Про це повідомив портал RISU.

"І ще одне за сьогодні – надзвичайно важливе. Говорив із членами Ради Церков та релігійних організацій. І вдячний за підтримку нашого курсу на духовну незалежність України. Верховній Раді запропоновано законопроект, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій із Москви українською Церквою. Цей законопроект повинен спрацювати й повинен додати Україні соборності, реальної нашої єдності духовної", - промовив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленский заявив про підготовку рішення, яке “зміцнить нашу українську духовну незалежність”. Ймовірно, він мав на увазі заборону діяльності УПЦ МП.

19 жовтня 2023 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №8371 щодо неприпустимості діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих з Російською Православною Церквою.

23 липня 2024 група народних депутатів заблокувала трибуну на пленарному засіданні, вимагаючи внесення до порядку денного й розгляду в другому читанні цього законопроекту. Вимогу народних депутатів задоволено не було, а в засіданні оголошено перерву на декілька тижнів. У цей час депутати збиралися обговорювати компромісне рішення, щоб ухвалити цей законопроект.

Комітет гуманітарної та інформаційної політики 16 серпня підтримав правки до остаточної версії законопроекту 8371, який поставить крапку в існуванні Російської Православної Церкви в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ