Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні заборонили діяльність РПЦ (УПЦ МП)

1/2
Верховна рада України ухвалила законопроєкт №8731 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій".

За даний законопроєкт проголосувало 265 народних депутатів. Проти виступила лише проросійська група регіоналів, які після заборони ОПЗЖ створили групу під назвою "Платформа за життя та мир", а також депутатська група ""Відновлення України".

Законопроектом пропонується внести зміни до законів України «Про свободу совісті та релігійні організації», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», передбачивши положення щодо унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Закон набирає чинності через 30 днів з дня його опублікування. Однак громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, даний закон встановлює обмеження релігійним організаціям на зв’язки з РПЦ, діяльність якої в Україні забороняється. Також визначається, що саме розуміється під такими зв’язками і надається строк, впродовж якого українські організації мають позбутись цих зв’язків. Визначено порядок державного нагляду за дотриманням цієї вимоги і державні органи отримали повноваження стосовно взаємодії з релігійними організаціями, які самостійно не змогли або не захотіли виконати вимоги закону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ