Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати заблокували роботу ВРУ, вимагають розглянути питання заборони РПЦ в Україні

У Верховній раді України заблокували роботу, через небажання більшості розглядати питання заборони діяльності РПЦ в Україні.

"Доки не буде законопроєкту про заборону російської церкви - Верховна Рада виглядатиме так", - зазначив народний депутат Володимир В'ятрович.

Народний депутат Роман Лозинський провів прямий ефір з Верховної Ради України та розповів про те, що представники усіх партій та груп, окрім "п'ятої колони", долучились до блокування роботи парламенту. 

"Розглядати порядок денний і законопроєкти, які можуть щось покращувати, можуть щось погіршувати, поки ми не проголосуємо життєво необхідний законопроєкт і нарешті заборонимо філію московської пропаганди, філію московського фсб, яке має найширшу мережу по нашій країні, немає сенсу", - розповів Роман Лозинський.

Народний депутат також пояснив, що у порядку денному пріоритетним питанням має бути не будь-що, не перехід на літній чи зимовий час, як це було на минулій сесії. За словами Романа Лозинського, сенс має адекватний, релевантний порядок денний, зокрема законопроєкт про заборону російської православної церкви.

Народна депутатка Галина Васильченко зазначила, що блокуючи рішення про заборону московської церкви — влада грає на руку ворогу, допомагає йому й надалі нищити нашу країну зсередини. 

"Як? Як взагалі в 2024 році в Україні може досі існувати московський патріархат??? Заборонити його — це одне із перших рішень, яке мав ухвалити парламент країни, яка веде війну проти росії. МП — не має нічого спільного з вірою та релігією. Це фсшбешна мережа, яка співпрацює з ворогом, здає позиції наших військових, допомагає наводити ракети на українські міста. Ось лише один з прикладів: весною СБУ викрила одну з найбільших мереж ФСБ в Україні. Вона працювала під прикриттям УПЦ(МП). Хто б міг подумати, правда?", - написала Галина Васильченко на своїй сторінці у Фейсбук. 

Народна депутатка також опублікувала список нардепів, які не підтримують заборону УПЦ МП в Україні. Переглянути його можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ