Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівську міську раду охоронятиме Нацгвардія

Львівську міську раду охоронятимуть бійці Національної гвардії України. Відповідне рішення сьогодні, 13 червня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
фото: Сергій Бобра, Гал-інфо

У проекті рішення вказано, що охорона львівської Ратуші потрібна «з метою захисту громадського порядку та забезпечення належного функціонування адміністративної будівлі Львівської міської ради».

Своїм рішення виконком зобов’язав львівське комунальне підприємство "Муніципальна дружина" укласти з Національною гвардією України договір про охорону адміністративної будівлі Львівської міської ради на пл. Ринок, 1.

Як пояснила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, кількість бійців Нацгвардії, які охоронятимуть Львівську міську раду, буде визначена при підписанні договору.

Міський голова Львова Андрій Садовий попросив, щоб охорона складалася з чотирьох осіб.

Нагадаємо, що на минулому сесійному засіданні Львівської міської ради під Львівською міською радою сталися сутички протестувальників з кордонами екіпірованих Нацгвардійців, які не пропускали людей в приміщення Ратуші. Пікетувальники завляли, що хотіли потрапити на сесію, аби послухати звіт міського голови Львова щодо ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Міський голова Львова Андрій Садовий не прийшов на сесію, але на брифінгу пояснив журналістам, що загони Нацгвардії та поліції біля Ратуші з’явилися на його прохання, адже він мав інформацію про те, що адмінприміщення спробують захопити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ