Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську вчительку звільнили через допис в Facebook

Сьогодні, 25 квітня, в управлінні освіти Львівської міської ради повідомили про те, що Мар’яна Батюк, заступник директора та вчитель історії в школі № 100, отримала наказ про звільнення від директора школи № 100 через публікації на своїй сторінці у соціальній мережі.

«20 квітня, як вам відомо, у мережі з’явилася інформація про те, що один із нашив вчителів, заступник директора школи № 100, розмістила інформацію-привітання з днем народження Адольфа Гітлера. Коли ми зателефонували після публікації у ЗМІ до керівника школи, щоб з’ясувати ситуацію, яка склалася, і керівник школи сказав, що розмовляв з нею. Мар’яна Батюк тоді сказала, що вона не подумала. Це були її слова.

Коли ж ми приїхали до школи, аби поспілкуватися із вчителем, то вчителя на робочому місці не було, але було пояснення на ім’я директора школи. І вже в цьому поясненні було повністю заперечено те, що стверджувалося зранку. Пані Батюк написала у своєму поясненні про те, що інформація є неправдивою.

В п'ятницю ми створили комісію від управління освіти, щоб перевірити факти, які були висвітлені у ЗМІ. Вчора ми Мар’яну Батюк особисто запросили до Міського центру інформаційних технологій, аби вона могла або підтвердити ту інформацію, або спростувати про те, що з її сторінки було поширення таких речей.

Пані Батюк не пришла. Вона ознайомилася з листом, але, оскільки ми її очікували о 16.30 год у Міському центрі інформаційних технологій, вона не з’явилася.

Отримати архів з її акаунту у мережі Фейсбук можна тільки за згодою людини і тільки у її присутності. Це ніхто не може зробити без її відома і без її присутності.

Сьогодні було запропоновано у присутності працівника управління ІТ, щоб вона зайшла у свою сторінку і показала, ті дописи, які вона робила. На що Мар’яна Батюк також відмовилася.

Тому управління освіти, не маючи інших фактів, видало наказ, де рекомендувало директору школи звільнити пані Батюк за вчинення аморального вчинку, який несумісний із продовженням роботи на посаді вчителя і заступника керівника школи. Директором школи було вручено сьогодні такий наказ про звільнення Мар’яні Батюк.

Пані Батюк отримала наказ, отримала трудову книжку, сьогодні її останній робочий день в школі", — зазначила Зоряна Довганик, начальник управління освіти ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ