Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських школярів навчили надавати першу домедичну допомогу

Сьогодні, 14 червня, у тренінговому центрі Головного управління Національної поліції у Львівській області відбувся тренінг для учнів СЗШ №30 з надання першої домедичної допомоги, - відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники швидкої медичної допомоги навчали дітей, як проводити серцево-легеневу реанімацію потопельника, надавати допомогу у випадку критичних кровотеч та судомах тіла, а також як поводитись, якщо людина втратила свідомість.

«Дуже  важливо надати людині допомогу до приїзду швидкої, адже іноді рахунок іде на хвилини і часто саме завдяки домедичній допомозі людина може вижити і після лікування повернутися до повноцінного життя. Тому необхідно, щоб такі знання були в усіх – як в дорослих, так і у дітей. Звичайно, дітям не все вдасться зробити самотужки, але вони завжди зможуть підказати дорослим, як діяти в тій чи іншій ситуації», – розповіла інструктор з першої медичної допомоги Марія Кузьмич.

Школярі брали активну участь у навчанні, робили штучне дихання і масаж серця манекену, задавали лікарям багато запитань.

«Такі тренінги впродовж літа ми плануємо провести у всіх дитячих таборах Львівщини», – зазначив начальник сектору ювенальної превенції майор поліції Віктор Новачук.

Після навчань правоохоронці провели для школярів екскурсію тренінговим центром. Дітки з особливою цікавістю розглядали місце, де навчаються та тренуються працівники поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ