Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським сиротам бракує наставників-друзів

У Львівській загальноосвітній школі-інтернаті №2 ЛМР 40 дітей чекають на наставників, а у Родинному домі «Покрова» 20 хлопців чекають на чоловіків-друзів. Про це йшлося на презентації проекту «Наставництво» у вівторок, 14 березня.

«Попри те, що проект триває вже п’ять років, наставників для сиріт далі дуже бракує. Діти-вихованці інтернатів, притулків, сиротинців потребують уваги не лише на час зимових свят, періоду Миколая. Цей Миколай має приходити до них увесь рік. Саме тому і вирішили ще раз нагадати львів’янам про цю ініціативу», - зазначає президент ГО «Ділові Українські Жінки у Львівській області» Наталія Мацола.

«Дітям потрібне щось більше, ніж одяг чи фрукти. Вони потребують насамперед уваги, - говорить Марія Саквук, керівник проекту «МІЙ ДРУГ-НАСТАВНИК» при Комісії ГКЦУ у справах родини. – Є волонтери, які приходять до дітей у вільний час, наставники ж – це люди, які є постійно».

За словами Марії Саквук, дуже бракує чоловіків-наставників. Адже здебільшого у львівських закладах для дітей-сиріт вихователями працюють жінки, тому дітям не вистачає чоловічого спілкування, особливо хлопцям.

Поради, спільне проведення часу – ось головні речі, які дають наставники підопічним.

Тарас, який працює у сфері ІТ, вже більше року є наставником 11-класника Степана. Чоловік розповідає, що насамперед намагається наставляти підопічного на інтелектуальний розвиток. Саме тому домовився, щоб Степан ходив до репетиторів, підтягував навчання. «Степан вже хоче не просто бути слюсарем чи кухарем, як решта вихованців його закладу. Він тепер побачив, що можливий інший варіант, інша модель життя, поведінки, що якщо працювати, то можна досягнути більшого. І це дуже добрий результат», - зазначає наставник.

Та не всім так пощастило, як Степанові. Заявку на те, щоб отримати наставника, подали понад 60 хлопців та дівчат. Наразі вони чекають на своїх друзів. Саме тому усіх охочих просять зголошуватися за телефоном (067)67-41-986. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ