Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівським військовим передали чотири прилади протидії ворожим дронам

Чотири прилади захисту від ворожих безпілотників передали сьогодні для 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Системи, які глушать ворожі дрони, – українського виробництва.
Фото - ЛМР

Як повідомляють в ЛМР, вартість чотирьох приладів - 16 тис. доларів. Їх придбав для військових львівський підприємець Володимир Женчак. Міський голова Андрій Садовий подякував благодійнику за підтримку наших захисників.

Система «антидрон» – це засіб протидії БПЛА у вигляді ручної зброї, завдання якої - пригнічувати канали управління, супутникову навігацію та передачу даних між оператором і безпілотником. Такі методи можуть знерухомити та знищити ворожий дрон.

Діапазон їх роботи – 1-2 тис. м. Однак, як зазначає виробник, найбільшу ефективність прилад показує в радіусі 700-800 м до цілі. Вага однієї системи – 1,5 кг. Працює при температурі від -20С до +75С, від 40 хвилин до 2-х годин.

Додамо, місто своєю чергою постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку львівських військових, які захищають Україну від російських загарбників: окремих 80-ї десантно-штурмової бригади та 24-ї механізованої бригади імені короля Данила, 125-ї та 103-ї бригад територіальної оборони. 

Загалом від 24 лютого з податків львів'ян захисники отримали допомоги на понад 185 мільйонів гривень. Це пошиття форми, закупівля генераторів резервного живлення, засобів звʼязку, бронежилетів, технічного та операційного забезпечення, пального тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ