Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові планують створити сервісний центр з обслуговування цивільних літаків

Сьогодні у Львові, у приміщенні Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу, відбулась підсумкова нарада Укроборонпрому за минулий рік.
фото - Укрінформ

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Як зазначило керівництво Концерну, торік виготовлення продукції зросло на 24% або на 7,6 млрд грн, у порівнянні з 2020 роком. Водночас, як зауважив мер Львова Андрій Садовий, авіаційно-ремонтний завод має амбіцію розширити діяльність і почати обслуговувати також і цивільну авіацію, а це для міста означає додаткові робочі місця і розвиток галузі.

Керівництво «Укроборонпрому» розповіло, що торік заклали міцний фундамент для трансформації Концерну в сучасну високотехнологічну прозору оборонну компанію для подальшого розвитку його науково-технічного й виробничого потенціалу.

«Ми повинні думати над тим, чим буде воювати та перемагати Україна й у цій війні, і у війнах майбутнього. Світ рухається у бік безпілотних систем, систем складних та пов’язаних між собою – взаємоінтегрованих. Систем, які можуть керуватись віддалено, можливо навіть з офісів. Ми маємо бути готові до цих викликів, ми повинні бути тими, хто буде це створювати», - наголосив генеральний директор Концерну Юрій Гусєв.

Варто відзначити, що торік виготовлення продукції зросло на 24% або на 7,6 млрд грн у порівнянні з 2020 роком, а надходження від зовнішньоекономічної діяльності – $1 млрд 108,2 млн є найкращим показником з 2014 року.

«Ми повинні бути готові до дуже серйозної відсічі, відповідно – до найсучасніших технологій. Дякую, що за такий короткий час зуміли вибудувати таку серйозну команду. Ми, зі свого боку, допомагали та будемо допомагати, тому що це наш обов’язок.

Авіаційно-ремонтний завод у Львові має амбіцію розширити діяльність і почати обслуговувати також і цивільну авіацію. Для Львова це означає додаткові робочі місця і розвиток галузі. А це не може не тішити.

Разом з італійськими партнерами Укроборонпром планує будівництво патронного заводу в Україні. Моя пропозиція – однозначно будувати його саме у Львові. Адже ми маємо розташовувати свої стратегічні потужності якнайдалі від ворожого кордону», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відтак, мер вручив відзнаки від громади міста. За високі професійні досягнення, сумлінне виконання обов'язків у сфері забезпечення обороноздатності країни та значний особистий внесок у розвиток підприємства, подяки отримали:

  • Ігор Гах – слюсар-сантехнік державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод»;
  • Ігор Мельник – майстер виробничої дільниці державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод»;
  • Ігор Салабай – токар державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод»;
  • Світлана Трофімова – начальниця бюро (технологічного) нормування запчастин і матеріалів державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод»;
  • Роман Яремко – слюсар із ремонту авіадвигунів державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод».

Також мер вручив відзнаку «Золотий Герб м. Львова» директору державного підприємства "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» Дмитру Матрунчику. А відзнаку «Статуетка Лев» – генеральному директору ДК «УКРОБОРОНПРОМ» Юрію Гусєву.

Зазначимо, серед здобутків окремих напрямків діяльності Укроборонпрому – початок будівництва літаків Ан-178-100Р (№№ 007, 008, 009) за контрактом з Міністерством оборони України. На виконання програми випробувань передано дослідний зразок, на якому мають бути опрацьовані всі системи, складено планер та триває встановлення систем на літаку №007 і ведеться добудова фюзеляжу літака №008.

Підприємства Концерну з напрямку високоточної зброї та боєприпасів у 2021 році виконали державне оборонне замовлення на 100%. Крім цього, Шосткинський завод «Імпульс» уклав контракт з Міноборони на виробництво та постачання вітчизняних 30-мм гранатометних пострілів ВОГ-17В на суму приблизно 1 млрд грн, а ДАХК «Артем» – на виробництво та постачання некерованих авіаційних ракет РС-80 орієнтовно на 300 млн грн.

На озброєння ЗСУ прийнято нову радіолокаційну станцію 80К6КС1, успішно проведено попередні випробування мобільного багатофункціонального радіолокаційного комплексу «Мінерал-У».

Щодо напрямку бронетехніки, то на Київському бронетанковому заводі виготовлено зразок БТР-3КШ та проведені його кваліфікаційні випробування, розпочата підготовка до таких випробувань танка Т-64БМ2 на Харківському бронетанковому заводі тощо.

Вагомі результати торік продемонстрували підприємства, що спеціалізуються на морській техніці. Так, Дослідно-проектний центр кораблебудування достроково виконав дослідно-конструкторську роботу зі створення документації для переобладнання патрульних катерів типу Island, укладено державний контракт з МОУ на ремонт і модернізацію фрегата «Гетьман Сагайдачний». Миколаївський суднобудівний завод достроково виконав доковий ремонт тральника «Генічеськ» і патрульного катера «Прилуки», «Зоря-Машпроект» уклала контракт на постачання газотурбінних агрегатів з індійською державною компанією Goa Shipyard Limited, а завод «Паллада» – з хорватськими партнерами з ISKRA SHIPYARD 1 LLC на будівництво плавучого доку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ