Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Романов пояснив, чому простоював Львівський бронетанковий завод

Львівський бронетанковий завод цього року отримав добре замовлення. Підприємство має майбутнє незважаючи на те, що торік воно зупинилося. Про це 1 березня під час брифінгу за підсумками наради у Львові повідомив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

«У 2015 році ми мали складну ситуацію на цьому підприємстві. Тоді нардепи заклали фінансування сектору безпеки та оборони з спецконфіскату – грошей Януковича. Для того, щоб ці гроші надійшли в банківську систему, треба було прийнято низку рішень ВРУ. Відповідь усім зрозуміла? Це не було проголосовано у ВРУ. Це не наше питання, це питання політиків. Це їхнє рішення. Вони самі сказали, що оборонний потенціал країни працюватиме за рахунок цих ресурсів, а ми вже у другій половині року почали відчувати дефіцит фінансування», - пояснив Роман Романов причини кризи на Львівському бронетанковому заводі.

Він додав: «Дякуючи рішенням Президента, РНБО та Кабміну Львівський бронетанковий завод отримав гідне замовлення на цей рік. Так, є свої труднощі, проблеми, дається в знаки простій заводу протягом такого тривалого часу. Ми сподіваємось, що ті замовлення, які надійшли на цей рік, забезпечать підприємству стабільну роботу».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, через відсутність державних коштів «Укроборонпром» мусив  відправити у неоплачувану відпустку більшість колективу Львівського бронетанкового заводу.

Також нагадаємо, раніше  «Укроборонпром» презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу Україні. Вона передбачає чіткі послідовні кроки: корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій.

У рамках стратегії «Укроборонпром» створить 5 кластерів, із можливістю залученням приватних компаній. Підприємства будуть структуровані по видах озброєння та військової техніки: авіаційна техніка; бронетанкова техніка; суднобудування й морська техніка; радіолокація, радіозв’язок, РЕБ; високоточна зброя  й боєприпаси. За такою схемою вже створено перший авіабудівний кластер – Українська авіабудівна корпорація – на фундаменті легендарного «Антонова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ